Skip to content
ActualitatAlgaidaEsports

Dol a Llubí, Algaida i en el món del ciclisme illenc per la mort de Guillem Ramis als 57 anys

El municipi de Llubí d’on era nascut, el d’Algaida on residia, i el món del ciclisme de Mallorca en general, estan de dol per la mort sobtada dissabte de Guillem Ramis Coll a l’edat de 57 anys a la Volta a la Comunitat Valenciana on feia de xofer de l’equip de Lloret, Arabay Team.

La notícia també va crear especial consternació al municipi d’Algaida on residia, ja que estava casat amb la filla del ciclista algaidí Andreu Trobat. Tenen un fill i una filla.

Ramis, un dels millors ciclistes mallorquins dels anys 80 es trobava a la zona de meta quan va sofrir una aturada cardiorespiratòria.

Fotos: Facebook Guillem Ramis.

Nascut el 29 de setembre de 1966, va ser un dels millors exponents en l’àmbit nacional del ciclisme illenc. Un resum del seu palmarès ho evidencia: més de 400 carreres guanyades, 34 campionats de Mallorca, Balears i Catalunya, 3 campionats d’Espanya, en totes les disciplines de carretera i pista, 4 vegades seleccionat per la Selecció Espanyola i preseleccionat per a l’olimpíada de Seül, guanyador de la volta al Vallès del 82, Volta internacional a Extremadura del 86, Tornada Vila-real-Morella del 87 i Volta internacional a Ourense del 87, 2 segons llocs en el Cinturó Internacional a Mallorca del 84 i 87 i 3r en la Volta internacional a Lleida del 86 van ser els seus millors èxits.

L’Ajuntament de Llubí va transmetre el condol a la família de Guillem Ramis. Així mateix, en un missatge a les xarxes socials, deia que “volem acomiadar el que va ser un dels millors corredors de Mallorca dels anys 80 guanyant més de 400 carreres durant la seva trajectòria com a ciclista”. A més recordava la participació de Ramis en els actes que se celebraven en el seu poble natal: Fou un “gran seguidor del ciclisme a Llubí, sempre present els dies de les carreres. Descansa en pau”.

Igualment l‘Ajuntament d’Algaida també ha mostrat el seu dol. “Des de l’Ajuntament d’Algaida volem expressar el nostre condol i donar suport a tota la família i amics d’en Guillem Ramis, casat amb na Len Trobat, gendre de n’Andreu Trobat i pare d’en Guillem Andreu i de na Maria de la Pau. Una gran pèrdua en el món del ciclisme de Mallorca. Sempre en el record del municipi, descansi en pau”.

Han expressat mostres de condol a la família i amics, la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, el seu conseller, el montuïrer Jaume Bauzà, entre altres associacions, entitats i personalitats.

Així mateix, l’organització de la Volta va fer un comunicat oficial

Back To Top