Skip to content
ActualitatDestacatSant Joan

Sant Joan posa en marxa una targeta ciutadana per accedir als espais públics

El regidor Joan Roig i el batle de Sant Joan, Richard Thompson, mostren la targeta ciutadana.

L’Ajuntament de Sant Joan posa en marxa una targeta ciutadana que es pot recollir a partir d’avui, dia 24 de gener, per les oficines municipals que de moment s’habilita per accedir al punt verd del municipi.

El control d’accés al parc verd amb aquesta targeta entra en vigor dia 4 de març, i l’aplicació a aquest servei serà una prova pilot que, en cas de funcionar, es farà extensible a altres espais públics.

En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient, Món Rural i Sostenibilitat, Joan Roig, explica que “si funciona, la idea és implementar-la a altres llocs on la gent de Sant Joan pot tenir cert interès a entrar-hi i a la vegada és convenient tenir un control d’entrada i sortida“. En aquest sentit, fa referència “al cementiri municipal, parc infantil de la barriada del camp que està més apartat i també s’hi han comès actes de vandalisme i també als banys municipals de la plaça Constitució”.

Ara per ara, apunta, “l’objectiu és el punt verd on tenim la necessitat que hi hagi un major control i a la vegada una major practicitat a l’hora de poder entrar-hi”.

Roig explica que el punt verd “ve d’una situació de caos i desordre i tot i que hi ha previsió de fer un nou punt verd que ja s’està tramitant a curt i mitjà termini primer de tot volem posar ordre i solució al problema que hem acumulat d’anys enrere”. En aquest sentit, apunta que “un dels principals motius del descontrol és que manca control d’entrada i sortida, i de fet per això ve molta gent d’altres pobles a fer ús del parc verd de Sant Joan i fins i tot de pobles que no són dels voltants sinó de més enfora”.

A banda de la targeta ciutadana que regularà l’accés, també hi haurà un sistema de videovigilància les 24 hores i altres millores puntuals com ara l’ampliació d’horaris, “que ja ens serviran per al nou punt verd”.

CONTROL A L’INTERIOR

El regidor explica que un cop accedit al punt verd amb la targeta ciutadana, dedins hi haurà sempre una persona que controlarà que es faci un bon ús del recinte per tal que els residus es deixin a les fraccions corresponents i, sobretot, que no deixin restes no permeses. A banda de controlar, aquesta figura també fa les funcions d’informar.

L’Ajuntament recorda que deixar residus fora d’horari a l’exterior del recinte, accedir de forma inadequada o no fer cas a les indicacions del personal treballador pot suposar sancions econòmiques de fins a 1.500 €.

La targeta es pot recollir a partir de dia 24 de gener a l’Ajuntament en horari d’oficina i els dies 1, 6, 8, 13 i 15 de febrer de 15.00 a 20.00 h. La persona interessada ha de dur un rebut de fems i el DNI. Les persones que tenguin comerços poden sol·licitar una segona targeta. Les que estiguin en règim de lloguer o cessió a casa d’un altre, també podran demanar una targeta diferent de la del propietari.

CÀPSULES DE CAFÈ

Així mateix, la regidoria de Medi Ambient, Sostenibilitat i Món Rural ha posat establert aquesta setmana tres llocs on les persones que prenen cafè de càpsula poden reciclar-les. Amb el lema “Un cafè sempre és bona idea, però reciclar les càpsules és encara millor”, informen que els ciutadans ja poden reciclar les càpsules de plàstic i alumini a l’Ajuntament de Sant Joan, al CEIP Son Juny o al mateix punt verd.

Back To Top