Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

El Bisbat abaixa el preu de lloguer d’es Centro mentre negocia la cessió amb l’Ajuntament de Porreres

El Bisbat de Mallorca ha reduït les seves pretensions econòmiques pel lloguer d’Es Centro i ho ha fet després que s’hagi fet pública la petició de cessió gratuïta de l’Ajuntament de Porreres avançada per TotPla el passat 18 de desembre de 2023.

El portal web que ofereix el lloguer d’es Centro ha abaixat el preu 250 € (-14%), és a dir, passa de 1.750 € a 1.500 € mensuals. Aquesta reducció s’ha decidit i publicitat mentre ja tenia damunt la taula i estudiava la proposta de conveni remesa per l’Ajuntament de Porreres i de la convocatòria d’una reunió per negociar-lo que se celebrà el passat dijous. A més, aquesta reunió estava convocada des del mes de desembre per dia 11 de gener i es retardà una setmana,a 18 de gener, a petició del Bisbat.

REUNIÓ

En aquesta reunió que se celebrà sense que transcendís la baixada del preu del lloguer, el Bisbat de Mallorca i l’Ajuntament de Porreres varen tractar la petició de cessió d’ “es Centro” al municipi per destinar-lo a Casal del Poble, és a dir, recuperar el seu ús original abans que es comencés a administrar com a restaurant a principis dels anys 80.

En la seva proposta d’acord i conveni de col·laboració, l’Ajuntament de Porreres es compromet a canvi a dur a terme millores i una inversió anual, entre altres coses.

L’objectiu del Consistori porrerenc és destinar aquest edifici a l’ús per a associacions i entitats però pensat especialment al col·lectiu de joves d’entre 12 i 18 anys. De fet, en la proposta de conveni s’esmenta les prop de 36 entitats i associacions: “Gran part d’aquest dinamisme local és fruit del teixit associatiu de què disposam que durant tot l’any organitzen nombroses activitats, culturals, esportives, lúdiques per a tota la gent que viu al poble i visitants dels pobles d’arreu de l’illa”.

Captura de pantalla de el Idealista

En les negociacions, segons fonts autoritzades del Bisbat, hi ha tres parts implicades: Ajuntament de Porreres, Bisbat de Mallorca i Parròquia. Tant la batlessa de Porreres, Xisca Mora com el Bisbat valoraren la trobada de forma positiva: “Cordial, bon tarannà i oberts a parlar-ne”. Les dues parts afegeix que ara “s’estudiaran les diferents vies legals i administratives possibles perquè el poble pugui gaudir d’aquest espai emblemàtic”.

En principi, un dels esculls principals és el fet que el Bisbat de Mallorca té la pretensió de cobrar un lloguer per l’edifici, però aquest fet pot topar amb esculls legals i traves administratives, ja que en principi s’hauria de fer un concurs públic.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Porreres no pot fer front a un lloguer elevat i considera que la millor fórmula és rubricar un conveni que comprometi l’administració local a mantenir i dur a terme tasques de millora a l’edifici.

En tot cas, les parts varen acordar que faran les pertinents consultes per tal de veure de quina manera es podria arribar a un acord que econòmic i administrativament viable.

El darrer inquilí que gestionà el local com a restaurant va lliurar les claus el mes de setembre de 2022 i des d’aleshores roman tancat i en desús. Des de fa poques setmanes apareix a un conegut portal immobiliari online, en el qual s’oferia per 1.750 i ara pels esmentats 1.500 € mensuals.

Back To Top