Skip to content
ActualitatDestacatEsportsLloret de VistalegrePetraPorreres

El Pla de Mallorca posa a roda el primer equip ciclista professional de les Balears

arabay

Lloret de Vistalegre va acollir la presentació de l‘Illes Balears – Arabay. Un equip ciclista que neix amb l’ànima al Pla de Mallorca sota l’auspici de Toni Vallcaneras i la seva empresa cafetera Arabay.

La presentació comptà amb la presència dels equips Continental, Elit i Sub-23, Femenina i Escoles, amb més de 55 ciclistes en total que competiran per tota la península i en proves internacionals a països com França o Portugal.

L’equip, com hem dit té un fort component del Pla de Mallorca. Toni Vallcaneras (Lloret), Lluís Mas (Randa) o Pau Llaneras (Porreres) i Joan Albert Riera (Petra) són alguns dels components d’aquest equip. El primer equip professional que té les Illes Balears en el món del ciclisme.

A la presentació hi assistiren el conseller de Turisme, Cultura i Esports del Govern Balear, Jaume Bauzà; el director general d’Esports del Govern Balear, Joan Antoni Ramonell; el director insular d’Esports del Consell de Mallorca, Toni Prats; el batle de Lloret de Vistalegre, Sebastià Amengual; i el president de la Federació Balear de Ciclisme, Antoni Bauzà.

En el torn de paraula, el mànager de l’equip i el president d’Arabay, Toni Vallcaneras, ha volgut agrair “el suport de tots els patrocinadors, que han fet possible que l’estructura continuï creixent. Feim un pas més i ara també volem brillar a l’àmbit esportiu perquè aquest progrés es consolidi en els anys vinents”.

Per la seva banda, el director esportiu Lluís Mas posà èmfasi en la “imatge internacional de les Illes Balears, que tornaran a tenir representació al pilot professional”. A més, també parlà dels objectius de l’equip: “Volem ser un equip combatiu, que busqui tenir presència a les fugues i lluitar per pujar al pòdium en un calendari molt atractiu, en què podem ser protagonistes.”

Al tancament de l’acte, el montuïrer i conseller de Turisme, Cultura i Esports del Govern balear, Jaume Bauzà valorà tota la feina que hi ha darrere d’aquest projecte i ha donat suport a totes les plantilles que componen l’Illes Balears – Arabay.

La novetat, el naixement de l’equip UCI Continental, és un projecte en què l’estructura fa molts anys que treballa i que aquest 2024 es converteix en realitat. La plantilla estarà formada per Julen Amézqueta, Alex Molenaar, José María García i Andrew Vollmer, que ja tenen experiència a la categoria professional; els debutants Arnau Gilabert, Unai Esparza, Gonzalo Ariño, Asier González i Sergi Darder. També formarà part Edgar Curto, que promociona des de l’equip sub-23 Arabay Team juntament amb els dos joves ciclistes del Pla, Pau Llaneras i Joan Albert Riera.

Els dos joves que han manifestat la seva satisfacció per poder participar d’aquest projecte il·lusionant i què, de segur, els servirà per créixer professionalment..

Back To Top