Skip to content
ActualitatPorreres

MÉS per Porreres proposa ampliar l’aparcament de la plaça de toros per a pacificar el trànsit del nucli urbà

MÉS per Porreres ha presentat una moció en el pròxim ple de dilluns dia 22 de gener mitjançant la qual demana “ampliar un dels aparcaments més saturats del municipi”. En concret, la formació demana a l’equip de govern que es comprometi a estudiar l’adquisició dels solars que confronten amb l’aparcament de la plaça de toros, ubicat al carrer d’Agustí Font, per a encabir-hi més places per a vehicles.

En aquest sentit, la formació justifica la seva petició: “Augmentant la capacitat d’aquest aparcament s’aconseguiria pacificar el trànsit als voltants de la plaça de la Vila, principal zona comercial i de restauració del poble”. Segons el portaveu de MÉS, Sebastià Lliteres, “és una evidència que les places disponibles actualment en aquest pàrquing ja no responen a les necessitats de la població ni dels visitants. Si volem que la gent es mogui a peu pel centre, primer els hem de donar facilitats per poder deixar el cotxe”.

Més per Porreres apunta que a Porreres, en els darrers 25 anys, el parc de vehicles ha augmentat notablement, arribant als 651 turismes per cada 1.000 habitants.

Ara mateix, “a Porreres hi ha cinc zones d’aparcament de titularitat municipal, tot i que algunes no constin en les normes subsidiàries. La majoria, però, s’ubiquen fora del nucli urbà”.

En la moció, la formació també demana a l’Ajuntament que estudiï l’opció d’habilitar un sistema de pagament per a l’accés de vehicles de persones no residents a aquest aparcament, i que es fomenti la mobilitat sostenible  mitjançant nous aparcaments per a bicicletes. 

Back To Top