Skip to content
ActualitatDestacatSineu

Sineu trasplanta els lledoners del vial del pou Llavoner

sineu

Les obres de millora de la vora via de tot el vial de circumval·lació més proper al camp d’en Pineta i el pou Llavoner de Sineu ja han començat. Aquest fet suposa la polèmica trasplantació dels lledoners que hi ha damunt la voravia d’un dels costats del vial.

Aquestes obres donen continuïtat a les ja iniciades abans de les darreres eleccions locals i que van suposar una forta polèmica en el municipi del Pla de Mallorca. En aquest cas el batle de Sineu, Tomeu Mulet explica que “aquesta és una obra que ja vam anunciar abans de les eleccions i que durant la campanya electoral va ser motiu de polèmica. Ara bé -diu Mulet- pens que l’aval dels ciutadans en les eleccions ens permet estar tranquils en aquest sentit i que la feina que feim de trasplantar els arbres està ben vista per la majoria dels sineuers”.

El batle sineuer explica que “aquests són temes delicats per la gent del poble, però crec que l’Ajuntament ha demostrat amb escreix que no arrabassam els arbres per arrabassar. A cada obra que hem fet hem tengut en compte la sembra o trasplantament dels arbres. Just en el CEIP Rodamilans hem sembrat una trentena d’arbres en un espai que fins aleshores tenia poques ombres”.

sineu

Aquests dies els operaris d’una empresa santjoanera han iniciat les obres d’aquesta voravia. Per això, al vial entre la carretera de Petra i la de Sant Joan sols es deixa circular els vehicles en un sentit. Els primers dies de treball s’ha fet feina per exsecallar els lledoners i s’han fet forats al costat de cada arbre per a un millor trasplantament. La finalitat és doble, en alguns casos ha de facilitar que els arbres puguin sortir amb un pa més gran i una bona quantitat d’arrels. En altres els arbres es mouran només un metre per deixar d’estar damunt la voravia i passar a estar sembrats dins el solar adjacent.

L’Ajuntament de Sineu ha avisat, mitjançant les xarxes, de què els vehicles sols poden circular de la zona de la carretera de Sant Joan en sentit cap a l’estació de tren. Així els vehicles que travessen Sineu per aquest indret i que venen de la zona de la carretera d’Inca-Manacor, per posar un exemple, no poden circular cap a Sant Joan o Lloret per aquest vial. Les obres s’ha previst que puguin estar finalitzades en un mes o mes i mig.

sineu mapa obres
Back To Top