Skip to content
ActualitatPorreres

Porreres rememora els 70 anys de l’obertura del vial cap a Monti-sion en un dia

Porrerencs i porrerenques varen celebrar ahir el 70 aniversari de la construcció en un sol dia de la carretera que va des de les faldes fins al cim del puig. És un homenatge a totes les persones que varen fer possible una fita que ha passat a la història i que és part de la memòria i l’imaginari col·lectiu d’un poble orgullós.

És un recordatori que quedà imprès en una pedra ubicada en la primera corba de la pujada a Monti-sion col·locada el 2004 amb motiu de la celebració del 50è aniversari d’aquesta “gesta” porrerenca: “En la bona memòria de tots aquells que feren possible el camí de Monti-sion el 14 de gener de 1954. Ho recordam i ho agraïm. Gener de 2004”.

En una iniciativa de la Parròquia de Porreres amb la col·laboració de l’Agrupació Cultural i l’Ajuntament de Porreres, la comitiva que hi anava a peu partia puntual a les 10.00h de davant l’església parroquial per arribar a missa a la celebració de la missa en la qual cantà la Coral de Porreres. Posteriorment, se celebrà una torrada i dinar de companyonia a l’aula de gramàtica.

La comitiva pujà sota la vigilància dels voluntaris de Protecció Civil de Porreres i la celebració fou enregistrada per PorreresTV.

Tot a punt per partir cap a Monti-Sion dia 14 de gener de 1954.

Conten que Porreres quedà buit aquell 14 de gener. Més de 4000 persones repartides en trams amb un capatàs cadascun organitzaren i executaren les feines per tal que tot anés com estava previst. Ho havia contat a Diario de Mallorca Paco Ferrando, el darrer capatàs que quedava en vida i que morí pocs dies abans de la celebració del 70è aniversari: “Tant el rector Gabriel Adrover, com el batle Joan Mas, ho tenien tot calculat. Ja havien reunit a tots els propietaris i amos de possessions, fusters, ferrers, i altres empresaris de la localitat per a explicar-los el projecte que havia dissenyat l’enginyer de camins”.

Back To Top