Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Educació vol prohibir els mòbils a infantil i primària i limitar-ne l’ús a secundària i batxiller

La Conselleria d’Educació i Universitats vol limitar l’ús dels telèfons mòbils i dispositius electrònics durant la jornada escolar en els centres educatius de Balears.

En aquest sentit, l’esborrany amb les instruccions que ha estat presentat avui preveu prohibir l’ús de telèfons mòbils per part de l’alumnat d’educació infantil i primària. Pel que fa a ESO i Batxillerat, en vol limitar l’ús en el sentit que estarà prohibit el seu ús en temps lliure i per a ús personal, però sí que es podrà emprar amb finalitats pedagògiques. Des del Govern expliquen que l’ús estarà prohibit “tret que aquest ús estigui previst de manera expressa en el projecte educatiu del centre per a determinats moments amb una finalitat totalment didàctica i criteris pedagògics justificats prèviament”.

Pel que fa a l’ús del Chromebook, un dels aparells electrònics utilitzats a moltes aules d’infantil, primària i secundària, en principi la instrucció no en limita l’ús, ja que depenen de l’autonomia de cada centre.

Així mateix, estaran exclosos de la limitació de l’ús els alumnes que el requereixin ateses les seves competències personals, especialment aquelles de caràcter mèdic.

LIMITACIONS PER ALS PROFESSORS

La limitació també afecta el professorat del centre, que podrà fer ús del telèfon mòbil d’acord amb la finalitat exclusivament didàctica. La limitació en l’ús del telèfon mòbil i dispositius quedarà recollida en les normes d’organització i funcionament de cada centre (NOFIC).

En tot cas, aquesta proposta està en vies de ser consensuada amb tota la comunitat educativa i, per aquest motiu, el conseller Antoni Vera ha presentat l’esborrany de les instruccions a la Mesa de l’Alumnat que s’ha celebrat avui matí a la seu de la Conselleria d’Educació i Universitats. Aquest document es discutirà en el transcurs de les Meses Sectorials d’Educació, de l’Ensenyament Privat Concertat, de Diàleg Permanent amb Pares i Mares de l’Alumnat de les Illes Balears i de Diàleg Permanent amb els Directors dels Centres Educatius de les Illes Balears que es celebraran en les properes setmanes.

FORMACIÓ

Per tal de millorar l’ús de les noves tecnologies, la Conselleria d’Educació i Universitats oferirà programes formatius específics adreçats al personal docent sobre l’educació en seguretat i privadesa digital i, a més, impulsarà jornades adreçades a les famílies sobre l’ús segur i responsable d’internet, dispositius mòbils i xarxes socials dels fills.

Back To Top