Skip to content
ActualitatAlgaidaCultura

Els Premis Castellitx 2024 incorporen el Pòdcast en català i augmenten la dotació de totes les categories fins als 600 €

Lliurament dels Premis Castellitx 2023.

L’Ajuntament d’Algaida ha convocat els Premis Castellitx 2024 amb la principal novetat de la incorporació de la categoria de Pòdcast en català en la modalitat d’audiovisual. Així mateix, també augmenta la dotació econòmica del premi en metàl·lic de cada categoria que passa dels 500 als 600 €. Per altra banda, el departament de Cultura ha impulsat la renovació del lloc web dels premis que a hores d’ara es troba en construcció.

L’objectiu de la incorporació de la modalitat de Pòdcast és incentivar la creació d’obres audiovisuals en llengua catalana i es farà amb la col·laboració de Titoieta Ràdio, emissora municipal d’Algaida. Les produccions hauran de ser originals, això és: no podran ser traduccions d’altres llengües i hi podran participar tant creadors individuals com entitats.

Finalment, amb la voluntat de continuar apostant pel projecte i mantenir-lo actualitzat, la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Algaida ha augmentat en 100 € els premis en metàl·lic de totes les modalitats que passa dels 500 als 600 € i la Rosa d’Or de la Pau.

L’Ajuntament d’Algaida convoca aquests premis des de fa prop de 50 anys “amb l’objectiu de promoure la llengua i cultura catalana, pròpia de les Illes Balears, i de fomentar les activitats culturals, de creació artística i investigació“.

MODALITATS

Els Premis Castellitx inclouen 6 modalitats i 12 categories:

LITERATURA: 48è Premi de Poesia, 48è Premi Pere Mulet Cerdà de Narració Curta, 46è Premi Llorenç “Mora” de Poesia Popular (Glosat), 2n Premi de Curtmetratges de Ficció en Català per a Joves de 14 a 17 anys, 5è Premi de Guió de Curtmetratge en Català,

INVESTIGACIÓ: 29è Premi d’Investigació

FOTOGRAFIA: 23è Premi Joan Balaguer Mulet de Fotografia.

ARTS PLÀSTIQUES: 16è Premi de Pintura.

MUSICAL: 10è Premi Musical 2024: Composicions per a Conjunt Coral.

AUDIOVISUAL: 5è Premi de Curtmetratges de Ficció en Català, 2n Premi de Curtmetratges de Ficció en Català per a Joves de 14 a 17 anys i el I de Pòdcast en català.

Rosa d’Or premis castellitx
Back To Top