Skip to content
ActualitatLloret de Vistalegre

Lloret digitalitza i preserva l’arxiu municipal

lloret

L’Ajuntament de Lloret de Vistalegre, amb el suport del Consell de Mallorca ha realitzat diferents inversions per condicionar i preservar el fons documental de l’Arxiu Municipal. Tota la documentació històrica de l’Ajuntament està al segon pis de l’edifici del convent.

Així s’ha adquirit un modern escàner per a poder digitalitzar el patrimoni arxivístic lloretà. I més endavant tota aquesta documentació es podrà consultar de manera virtual.

Des de l’Ajuntament expliquen van rebre una subvenció de 1.714 € d’un total pressupostat de 3.800 €. A més de l’escàner esmentat s’ha adquirit un deshumidificador per l’absorció i la reducció de la humitat de la sala d’arxiu que custòdia els 7 fons documentals passant a una òptima qualitat ambiental d’entre el 50-70%. Aquest deshumidificador compleix tota la normativa ecològica i sostenible europea, ja que funciona amb l’ús de gas refrigerant R290 i un filtre de carbó actiu antibacterià i purificador de partícules contaminades. “S’ha decidit comprar per Lloret el que usa carbó vegetal actiu (com el de closca de coco) perquè té més microporositat, per això és un dels més emprats en la purificació de l’aire als arxius. Per aquest motiu, els tècnics del Consell de Mallorca i del nostre arxiu municipal han apostat per un aparell totalment alineat amb les funcions d’un espai amb documentació històrica que eliminarà gasos tòxics orgànics com el formaldehid o metanal, toluè, sulfur d’hidrogen i amoníac”, expliquen des de l’Ajuntament de Lloret.

Back To Top