Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSencellesSineu

El Pla s’omple d’innocentades, bromes i brutor

Alguns dels pobles del Pla s’han despert amb les habituals innocentades dels quintos. Sant Joan, Montuïri, Petra, Sineu, Maria o Lloret són els municipis on persisteix aquesta tradició.

Així i tot, els darrers anys els fets han anat minvant d’intensitat i no és fan tantes destrosses com els anys anteriors. Pintades, palla, ous i cartells o fulletons informatius han estat la tònica general d’avui.

A Maria de la Salut, els quintos sols han mogut taules i cadires dels bars de la plaça per arremolinar-los damunt el cadafal de la plaça o acaramullar taules i cadires.

A Lloret de Vistalegre han fet algunes pintades i han posat un matalàs davant la porta de l’Ajuntament. També s’ha enviat una circular informativa casa per casa alertant d’una plaga massiva de cuques al poble.

A Montuïri els quintos també han fet poc trull devora els altres anys. Això sí, davant la porta de l’Ajuntament i dins una capsa de cartó hi han deixat les restes d’un porc mort. A més d’això s’han penjat cartells i s’han tirat ous i han pintat els seus noms a un carrer tot just acabat d’asfaltar.

A Sant Joan ha estat dels pobles del Pla on hi ha hagut més moviment. Palla, i molt d’embalum davant la Casa de la Vila. També han penjat cartells amb fotografies de l’actual batle, Richard Thompson i de l’anterior Francesc Mestre. També s’ha de lamentar que els Quintos han espanyat la decoració de Nadal de la façana de l’Ajuntament que havien fet grups de voluntaris durant mesos.

A Petra aquest any la quintada ha estat tranquil·la. El batle de Petra, Salvador Femenias ha informat que a la figura del Pare Serra no han fet res, ja que “la Policia Local l’ha vetlada tota la nit”.

Al poble de Sineu, la revista Díngola explica que “hi ha hagut molta brutor i accions de poca imaginació”. Clicant aquí podeu veure les imatges captades per la revista sineuera.

Foto: Díngola/Marta Bergas
Foto: Díngola/Marta Bergas

MITJANS, EMPRESES I PARTITS POLÍTICS

Qui també s’ha unit a les bromes han estat alguns mitjans de comunicació. Aquest mateix digital ha obert amb la implantació d’un nou mitjà de transport per unir els municipis de la comarca, un sistema de bus tram rebatejat com a TramPla.

La revista de Sineu, Díngola, també ha fet la seva publicació humorística tot assenyalant que el diputat i regidor Pedro Álvarez ha demanat per unir la finca de Defla a la compra que vol fer el Govern de les mines de Sineu.

La revista local de Sencelles, Sa Sella ha utilitzat les xarxes socials per fer la seva broma. Ha penjat una imatge d’una suposada manifestació que va haver-hi a Sencelles per demanar la finalització de la via de circumval·lació.

A Algaida la revista Es Saig, d’Algaida tampoc ha volgut faltar a la cita amb el 28 de desembre i ha anunciat Moixópolis, un projecte innovador per a controlar les colònies de moixos de tot el Pla de Mallorca.

El comerç porrerenc Agromart també ha utilitzat les xarxes socials per mostrar la nova varietat de taronja marina que han sembrat dins la mar a sa Ràpita. Tota una novetat per a la gastronomia mallorquina. Qui també ho ha fet ha estat l’empresa de Sencelles Mut Llabrés qui ha anunciat la compra d’un gran camió per a fer la distribució dels seus productes.

L’agrupació local de MÉS per Porreres ha demanat a través de les xarxes socials la reconversió de nou de l’antic escorxador en això que el seu nom indica. Més vol que l’actual biblioteca deixi espai a la utilització de l’escorxador per tornar a fer matances. A Petra també ha estat l’agrupació de MÉS per Petra qui ha utilitzat les xarxes per anunciar que Bonany acollirà una plataforma per a llançar coets a l’espai.

Aquest any només dos ajuntaments del Pla semblen haver-se unit a les bromes. En anys anteriors eren més els Consistoris que aprofitaven les seves xarxes per fer una broma sobre alguna cosa del municipi. Així l’Ajuntament de Llubí qui ha penjat una notícia assenyalant que totes les cases del poble comptaran amb plaques fotovoltaiques a les seves teulades. Per la seva banda l’Ajuntament de Lloret ha enviat un missatge a través de les seves xarxes dient que per les festes de Sant Domingo de l’any vinent actuarà José Luis Perales.

Back To Top