Skip to content
ActualitatMontuïriSant JoanVilafranca

Montuïri, Sant Joan i Vilafranca rebran 192.000 € cadascun del Consell pels desperfectes de la borrasca Juliette

El Consell de Mallorca concedirà una ajuda de 192.000 € cadascun per a fer front als desperfectes causats per la borrasca Juliette el passat mes de febrer.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i la consellera de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Pilar Amate, han signat aquest dijous amb 13 ajuntaments de l’illa, entre els quals els tres de la comarca del Pla de Mallorca.

D’aquesta manera, la quantia que percebrà cada un dels municipis que s’han acollit a aquests fons ascendeix a 192.307,69 euros. Els beneficiaris que rebran aquestes ajudes són els següents: Artà, Búger, Escorca, Esporles, Felanitx, Fornalutx, Mancor de la Vall, Montuïri, Pollença, Sant Joan, Selva, Sóller i Vilafranca de Bonany.

Després de la signatura, que ha tingut lloc a la sala d’audiències, Llorenç Galmés ha destacat que el Consell de Mallorca “ha complert amb el seu compromís d’estar al costat dels ajuntaments i els seus veïnats, especialment quan més el necessiten; i, en aquest cas en concret, per a nosaltres és important que la institució insular contribueixi a reparar els danys causats per la borrasca”. El president insular ha assenyalat que “ens vàrem comprometre a tirar endavant les ajudes abans que finalitzés l’any i així ho hem fet, perquè és la nostra obligació”.

Per part seva, la consellera de Promoció Econòmica s’ha referit “a l’enorme esforç que hem fet per complir amb el compromís de tirar endavant la línia de subvencions a ajuntaments i els convenis per a particulars”.

“Hem treballat gairebé a contrarellotge perquè el suport econòmic arribi als damnificats”, ha subratllat Amate, qui ha lamentat el “retard considerable a l’hora de concedir aquestes ajudes per la inactivitat de l’anterior equip de govern, que les havia deixat oblidades en un calaix. Era una convocatòria que presentava deficiències nombroses i que ni tan sols s’havia començat a tramitar”. “Quan vàrem arribar al Consell, el primer que vàrem fer va ser accelerar aquestes subvencions i col·laboracions econòmiques perquè, tal com ens havíem compromès, abans que acabàs enguany estiguessin en mans dels qui han d’estar: els afectats, perquè puguin fer front als danys produïts per aquell temporal”.

Back To Top