Skip to content
ActualitatSanta Eugenia

El ganiveter taujà, Xavier Verd Vidal, distingit en els Premis Artesania de Mallorca

El Consell de Mallorca entregà els Premis Artesania 2023 en reconeixement els artesans de Mallorca amb un total de 35.000 euros. Aquesta desena edició ha estat la més participada de totes, amb un total de 90 candidatures.

El guanyador del Premi Artesania de Mallorca 2023 ha estat el darrer moliner de l’illa Miquel Ramis Bordoy. Però també hi ha hagut altres premis i accésits. Entre aquests darrers destaca la tasca de Xavier Verd Vidal, Burotatxo a les xarxes socials. Verd presentà l’obra ‘Trinxet’. Una eina amb una elaborada feina i amb petits detalls que li donen singularitat.

Pel que fa al Premi Tradició Artesana, el guanyador fou el mestre xarxer de Palma, Jaume Amengual Serapio, amb l’obra ‘Xarxa de Botaló’. El Premi Disseny i Innovació, ha estat per Roberto Parparcone, amb l’obra ‘Sa Garreta’. El Premi Gastronomia Artesana i el Premi Moda de Mallorca, han estat per José Trias Planas, amb el producte ‘coca de torró variant mallorquina’, i per Joana Maria Borràs, amb l’obra ‘Camia Mallorca’.

El reconeixement a Xavier Verd l’ha compartit amb la tintorera de Palma, Tatiana Carmen Sarasa, amb l’obra  ‘Coixí de sa muntanyeta’, i el joier de Campos, Damià Mulet Vanrell, amb l’obra ‘Canyís amb Albercocs’.

burotatxo
Back To Top