Skip to content
ActualitatLloret de Vistalegre

Lloret estrena caparrot en honor a sor Josefa Mayol

sor josefa

La Colla de Gegants Figueralers de Lloret de Vistalegre ha estrenat, coincidint amb les festes de la Mare de Déu de Loreto, un caparrot. És una figura dedicada a sor Josefa Mayol. Des de la colla de gegants asseguren que “era una curolla que fa temps que teníem entre mans i és la primera figura d’aquesta talla, però no serà la darrera”.

Sor Josefa va ser una monja franciscana que va viure al convent del poble i que “va deixar una empremta molt guapa als lloretans i lloretanes”. Des de l’any 1976 fins al 2001 va estar al convent de Lloret, com a mestra d’infantil amb infants de 3 a 5 anys però sobretot com a mestra de música per a infants des de sis anys fins a qualsevol edat. Tota una generació de nins i nines anaven al convent a aprendre solfeig, bandúrria, llaüt, guitarra i piano. Dirigia el cor de l’església i organitzava festivals de música per Santa Cecília on tothom demostrava allò que havia après. Va ser una persona que va omplir el poble de música, va ensenyar a estimar la música als infants i a les famílies. “Gairebé tots els joves, i no tan joves, van passar per la seva aula per aprendre solfeig o a sonar i cantar. Era una persona entranyable i molt especial que sempre tenia una rialla a la cara per tothom” expliquen des de la Colla de Gegants. Sor Josefa Mayol va morir el gener de 2002.

Des de fa uns anys Lloret també celebra un cicle de música que duu per títol En Clau de Sor, en honor a la seva figura.

La figura es va estrenar aquests dies i fou beneïda pel Bisbe Sebastià Taltavull.


Back To Top