Skip to content
ActualitatDestacatSanta Eugenia

Els amos de cans de Santa Eugènia han de dur aigua amb vinagre per netejar els orins

L’Ajuntament de Santa Eugènia va aprovar en el darrer ple ordinari una modificació de l’ordenança de convivència i bon govern que obliga als propietaris de cans a dur un recipient amb una dissolució d’aigua amb vinagre per netejar els orins de les mascotes.

Aquesta mesura fa referència a tots els espais com ara vies urbanes, places, parcs, jardins, i qualsevol altre indret de domini públic. L’ordenança també fa referència als excrements i recorda que “és obligatori recollir els residus sòlids dipositats a la via pública, així com diluir els orins amb una solució d’aigua i vinagre”.

Els propietaris dels animals s’enfronten a sancions econòmiques que poden arribar als 150 € si no es compleix aquesta normativa.

L’Ajuntament taujà contribuirà a facilitar aquesta tasca i inicia una campanya de repartiment de botelles reutilitzables per prendre mesura davant aquest nou canvi normatiu, “amb la finalitat de seguir mantenint el municipi net”.

Aquestes botelles es podran recollir a partir de dimarts dia 12 de desembre a les oficines de la Casa de la Vila.

UN GREU PROBLEMA

Els excrements en la via pública s’han convertit en un greu problema als municipis del Pla de Mallorca. Els ajuntaments tenen greus problemes per fer complir la normativa. El problema, en el cas dels propietaris que deixen els excrements a la via pública rau en el fet que hi ha d’haver una denúncia d’un veïnat o la persona infractora ha d’haver estat trobada in situ per la Policia Local.

Els municipis van fent campanyes informatives i de conscienciació, però la situació difícilment millora. Recentment, ho han fet Lloret i Montuïri que preveuen sancions de fins a 300 €.

Back To Top