Skip to content
ActualitatDestacatLloret de VistalegreMontuïri

Lloret i Montuïri adverteixen: sancions de 300 € per no recollir les merdes de ca

Els ajuntaments de Lloret i Montuïri han posat en marxa sengles campanyes de conscienciació sobre l’incivisme dels propietaris de cans que no recullen l’excrement dels seus cans.

En els dos casos s’adverteix sobre les sancions econòmiques que pot comportar vulnerar les ordenances municipals i, als dos municipis, la sanció per deixar els excrements a la via pública és de 300 €.

LLORET

El lema de la campanya és “Cuida Lloret! Si no ho faries a ca teva, no ho facis al carrer”. L’Ajuntament recorda que “quan treguis a passejar al teu ca, recull els seus excrements” i s’afegeix l’advertència: no fer-ho pot comportar multes de fins a 300 €. També es demana que “no permetis que pixi a façanes. I recorda que el ca ha de passejar fermat i ha d’anar identificat amb el xip. Lloret és la casa de tothom. Cuida’l!”.

El batle de Lloret, Sebastià Amengual, explica que el problema dels incívics que no recullen els excrements de les seves mascotes “s’ha agreujat amb la gent que ha vengut de Palma i que es pensen que aquí tot és fora vila i poden passejar i deixar fer i a més t’ho diuen com a sorpresos i tot. Donen per fet que no cal recollir els excrements i fins i tot es pensen que els cans poden anar a lloure”.

De fet, al municipi lloretà la Policia Local ja ha posat multes per dur els cans fora fermar. Per dur els cans amollats és de 70 € si és la primera vegada, si s’és reincident, la sanció pot arribar també als 300 €. Des de la Policia Local han explicat que “posam multes a tots els cans que duen amollats i també si el cas és que l’animal ha fugit de ca seva, però amb els excrements és més complicat perquè els hem de veure en el moment o rebre una denúncia d’algú que ho vegi”. En aquest sentit, es demana la col·laboració ciutadana per tal de fer més efectiva aquesta campanya, una iniciativa que no és nova, però que s’ha d’anar recordant i actualitzant.

MONTUÏRI

Pel que fa a Montuïri s’al·ludeix a la “responsabilitat de tots” per tal de tenir un poble net i “poder presumir de poble”. La imatge és la d’un ca i el lema “La teva mascota, la teva responsabilitat”.

La batlessa de Montuïri, Paula Maria Amengual, explica que “un dels problemes és que molta gent que viu en el centre i surt amb el ca i troba un solar dels afores i es pensa que això ja és fora vila i deixen que el ca faci el que vulgui quan és un solar urbà”.

Pel que fa a l’advertència del batle de Lloret sobre els nouvinguts de Ciutat, apunta, en la mateixa línia, que “és cert que hi ha hagut un augment amb la gent que ha vengut de ciutat, però això s’ha unit amb la gent d’aquí que segueix fent les coses malament”.

En aquest sentit, afegeix que “el fet s’agreuja perquè hi ha gent que ja ni els du a aquests solars dels afores sinó que els treu directament a fer les feines pels carrers del centre“. “Jo no puc comparar amb els anys anteriors perquè no hi era, però sí que des que hi som he rebut moltes queixes de molta gent que troben merdes per damunt les voravies sia del carrer Major o qualsevol altre… és un problema molt greu”, afegeix.

Afegeix que “fem feina amb més iniciatives de sensibilització per veure si la gent tendrà més seny”.

A banda de campanyes informatives i de conscienciació, informa que es posaran papereres específiques que inclouen bosses “perquè la gent pugui recollir i tirar les bosses amb els excrements dedins a banda d’altres actuacions per l’allau de queixes que hem rebut”.

Back To Top