Skip to content
ActualitatMontuïri

Els Cossiers de Montuïri, protagonistes del calendari de la Red Española de Desarrollo Rural

cossiers calendari

En el calendari per l’any que ve, 2024, de la REDR (Red Española de Desarrollo Rural) està dedicat a les festes tradicionals de tot l’Estat.

Assenyalen que a través de les imatges de les festes, el calendari, fa un recorregut a les que “tenen l’essència del fet rural i que atorguen la seva pròpia identitat a cada territori”. A més de les fotografies, el calendari s’acompanya amb informació sobre cada una de les festes que hi surten. Segons expliquen la voluntat no és altre que “promoure la importància de mantenir viu el patrimoni immaterial de les àrees rurals”.

El mes de juliol hi surten els Cossiers de Montuïri, la proposta ha sortit de l’Associació de Mallorca Rural i en el text que acompanya la imatge hi ha una sèrie d’inexactituds i tòpics entorn de la dansa dels Cossiers.

Completen la resta de mesos de l’any altres festes com Romper la Hora, celebració de la Setmana Santa de pobles del Bajo Martín i Andorra-Sierra de Arcos (Teruel); el Pa Beneït de Torre de les Maçanes al País Valencià; Carrera de Layas de Artajona a Navarra o el Corpus Christi en Lagartera de Toledo, per posar alguns exemples.

cossiers calendari

Si voleu el calendari el podeu descarregar en format pdf clicant aquí.

Back To Top