Skip to content
ActualitatAlgaida

El vidre bufat de Gordiola a Algaida ja és Patrimoni Immaterial de la Humanitat

La UNESCO ha acceptat declarar Patrimoni Immaterial de la Humanitat el vidre bufat de la fàbrica de Gordiola amb activitat al municipi d’Algaida i a Segòvia.

L’empresa ha celebrat aquesta declaració i s’han mostrat molt satisfets per aquest reconeixement cap als mestres vidriers: “que han preservat la nostra tècnica al llarg dels segles i al Ministeri de Cultura per la seva dedicació per a aconseguir aquesta fita tan significativa”.

En aquest sentit, cal recordar que a l’estiu de 2021 la tècnica de vidre bufat va ser reconeguda com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial per part del Consell de Ministres. Aquesta fita ha estat ratificada ara per la UNESCO.

Cal recordar que l’any 2020 el Govern de les Illes Balears concedí el premi Ramon Llull a la fàbrica “Gordiola Vidrios de Arte”, amb motiu del seu 300 aniversari celebrat a 2019. Aleshores es va fer una visita a la fàbrica d’Algaida per a celebrar el tricentenari.

Celebració del 300 aniversari de Gordiola al 2019. Foto: CAIB.
Back To Top