Skip to content
ActualitatCulturaMontuïriSant Joan

Els Premis 31 de Desembre de l’OCB reconeixen el Calendari Folklòric del santjoaner Rafel Ginard i el programa Téntol de la montuïrera Margalida Mateu

calendari folklòric

L’Obra Cultural Balear ha donat a conèixer els guanyadors de la 37a edició dels Premis 31 de Desembre. En el comunicat on anuncien els premiats hi ha dues representacions del Pla de Mallorca.

El guardó Miquel dels Sants Oliver, a l’edició d’un treball sobre les Illes Balears durant l’any de la convocatòria ha estat per l’edició del Calendari Folklòric de Mallorca. Un conjunt de quatre toms d’anotacions antropològiques i culturals agrupades per estacions de l’any, el darrer dels quals correspon a l’hivern. Els textos originals dels volums, procedeixen del fons del santjoaner, Rafel Ginard Bauçà i han estat editats per Andreu Ramis i Miquel Sbert, amb il·lustracions de Toni Galmés i tot sota la coordinació de Joana Serra. Els llibres han vist la llum en una coedició de Saïmedicions i la Fundació Mallorca Literària.

El Premi Bartomeu Oliver, a una iniciativa cultural vinculada a un àmbit territorial concret, que prengui el passat o el present de les Illes Balears com a camp d’investigació o objecte d’estudi ha estat pel programa Téntol, d’IB3 TV, per la seva tasca de divulgació del patrimoni lingüístic del català de les Balears. El programa aconsegueix posar en valor paraules i expressions genuïnes i és presentat per la montuïrera Margalida Mateu i els seus col·laboradors amb un enfocament entretingut i engrescador. A més, el programa s’emet amb bona locució i amb qualitat fonètica exemplar.

El jurat dels premis, format per Pilar Arnau Segarra, Antoni Llabrés Fuster, Antoni Llompart Suau, Neus Picó Veny i Maties Garcias Salvà, vol reconèixer el mèrit de cada una de les candidatures i agrair la implicació de les delegacions i els socis de l’OCB per la presentació de propostes.

Així ho ha comunicat l’Obra Cultura Balear i farà efectius els guardons en l’entrega que es farà al Teatre Principal de Palma el pròxim dia 17 de desembre a les 19 hores en el marc de la Nit de la Cultura.

marga mateu tentol
Back To Top