Skip to content
ActualitatPorreres

Porreres i Llubí suspenen l’aplicació del decret d’habitatge mentre estudia la viabilitat de les mesures

Porreres. Foto: Mancomunitat Pla.

Els plens dels ajuntament de Porreres i de Llubí han aprovat la suspensió de l’aplicació del decret llei d’habitatge impulsat pel Govern de les Illes Balears.

En els dos municipis aquesta és una mesura cautelar mentre s’elabora una informe per valorar l’impacte en el municipi de les mesures proposades en l’esmentada llei.

En aquest sentit, cal recordar que el Govern proposa divisió horitzontal de pisos de 60 metres quadrats, la reconversió de locals comercials en habitatges o l’augment d’altures en planta baixa més tres.

La batlessa de Porreres, Xisca Mora, explica que “no és que estiguem d’acord o no amb les mesures, però ho hem d’estudiar i demanam un informe tècnic que valori com afectarien aquestes mesures”.

En aquest sentit, afegeix que “entenem que tot plegat és una competència municipal i que les mesures que proposa la llei estan més pensades per a grans ciutats que pels municipis petits”. Apunta que “per exemple, no és el mateix deixar fer una altura més o convertir locals comercials en habitatges a la zona de les rondes que al nucli antic, l’impacte no és el mateix, i per això hem demanat un informe que ens tregui conclusions i després decidirem”.

Per la seva banda, la batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, es pren aquesta mesure en base a l’informe del tècnic municipal per tal poder estudiar en deteniment l’afectació d’aquestes disposicions al poble de Llubí.

Back To Top