Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatEsportsLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSanta EugeniaSantJoanSencellesSineuVilafranca

La Mancomunitat formarà en igualtat de gènere els clubs esportius del Pla

campiones
Jugadores del CE Algaida celebren la consecució de la Copa Federació femenina autonòmica.

“Davant el masclisme estam en el mateix equip”, amb aquest lema la Mancomunitat Pla farà extensiva la campanya “No hi ha espai pel masclisme” cap a l’àmbit esportiu.

En aquest sentit, cal recordar que aquesta serà la tercera edició de la iniciativa “No hi ha espai pel masclisme” que ja es va dur a terme als espais públics (2021-2022) i als establiments d’oci i restauració (2022-2023).

La campanya té dos vessants: formació i sensibilització. Pel que fa al primer, destacar que es preveu dur a terme la formació en igualtat de gènere de les juntes directives i entrenadors i entrenadores dels clubs de les diferents modalitats esportives del Pla de Mallorca.

Des de La Mancomunitat Pla, la treballadora social de la Unitat d’Igualtat i abordatge de les violències masclistes, Iolanda Cirer, explica que aquesta iniciativa es durà a terme “perquè sabem que en aquest àmbit se segueixen donant situacions de discriminació per raó de gènere o orientació sexual, de violències sexuals, diferències en el reconeixement d’unes i els altres, diferències a l’hora de valorar i visibilitzar l’esport femení, en el tractament als mitjans de comunicació”. Afegeix que “segueixen existint estereotips de gènere associats al món de l’esport, seguim tenint esports masculinitzats i feminitzats i són totes aquestes desigualtats les que hem de treballar per revertir”.

Actualment, s’estan duent a terme reunions amb les persones al capdavant de les regidories d’esports dels ajuntaments de la comarca que faran arribar una carta informativa als clubs esportius per tal d’informar sobre la manera amb què es desenvoluparà la campanya i demanar la seva participació i compromís.

SENSIBILITZACIÓ

Un dels altres eixos fonamental de la campanya és la sensibilització. En aquest sentit, des de la Mancomunitat expliquen que “es penjaran unes pancartes visibles als espais esportius amb el lema de la campanya. Paral·lelament, es penjaran als vestuaris uns adhesius amb informació de recursos existents per si ens trobam en situacions de violència saber on podem dirigir-nos i es difondran uns decàlegs de bones pràctiques vers aquestes situacions de discriminació que estaran disponibles per a qualsevol persona interessada”.

Així mateix, i pel que fa a sensibilització i conscienciació, consultada per aquest digital sobre el més que conegut “cas de Rubiales” i la seva besada a Jennifer Hermoso, Iolanda Cirer apunta que “crec que ha ajudat a crear consciència de la problemàtica de les violències sexuals i ha generat una implicació social”.

Cal recordar que la campanya arriba a la seva tercera edició. Es tracta d’una iniciativa de formació i prevenció de les violències masclistes duta a terme als 14 municipis de la Mancomunitat, finançada amb el pressupost del pacte d’estat contra la Violència de Gènere i gestionada pel Departament de Serveis socials Comunitaris de la Mancomunitat amb la col·laboració de la Fundació Ires.

Des de la Mancomunitat expliquen que “sorgeix del compromís dels pobles que formen la Mancomunitat per lluitar contra les violències masclistes, incorporant la igualtat efectiva de dones i homes com una prioritat dins del programa polític amb la finalitat de corregir les desigualtats, les situacions en què les dones i els homes no gaudeixen dels mateixos drets i oportunitats, contribuint a construir una societat més justa, cohesionada i desenvolupada socialment”.

Treballadores de la Mancomunitat Pla se sumen al 25n

25N

Destacar així mateix, que la Mancomunitat Pla s’ha sumat al 25N Dia Internacional contra les violències masclistes amb la fotografia que publicam al cap damunt.

Entre altres iniciatives que duen a terme des dels serveis socials de l’organisme supramunicipal en matèria d’igualtat destacar la recent publicació del diagnòstic de situació en matèria d’igualtat del Pla Estratègic Participatiu d’Igualtat (PEPI).

Back To Top