Skip to content
ActualitatDestacatEsportsMontuïriPetraPorreresReportatgesSineu

Montuïri, Petra, Porreres i Sineu, zona de bàsquet al Pla de Mallorca

Al Pla de Mallorca l’esport de la cistella fa anys que de mica en mica s’obre camí. Els municipis punters actualment són Montuïri, Petra, Porreres i Sineu. Són la zona bàsquet de la comarca i a la qual es fan lloc esportistes apassionats o aprenents d’aquest esport de pobles de la comarca com ara Vilafranca, Lloret, Sencelles, Costitx, Llubí, Maria de la Salut, Ariany o Sant Joan.

PORRERES

Club Bàsquet Porreres és el que més anys consecutius du d’activitat, ja que compleix 40 anys d’història. Nascut l’any 1983 ha tengut alts i baixos, però sempre ha mantingut algun equip en competició federada.

Aquesta temporada el club viu una etapa d’esplendor com ho demostra el fet que s’ha duplicat el nombre de llicències respecte a fa tres anys. Ens ho conta Llorenç Mestre, president i coordinador del club.

Hi ha 47 nins i nines repartits a parts iguals entre pre iniciació, iniciació i premini. Una de les pujades més importants és a la categoria de minibàsquet on hi ha 24 nins dividits en dos equips mini i 11 nines de la categoria també mini.

A aquestes categories inferiors val a dir que hi juguen alguns nins de Montuïri, ja que no aconsegueixen fer un equip al seu poble. De fet, com veurem, el club montuïrer és històricament femení.

Els entrenadors són: Joan Toni Garduño (escoleta), iniciació (Llorenç Mestre i Pau Mora), premini (Llorenç Mestre, Neuen Pérez i David Mendoza), mini femení (Miquel Expósito Bàrbara Mequida), minimasculí C (Miquel Llull), minimasculí B (Joan Toni Garduño i Joel Sastre), minimasculí A (Joan Miquel Gomila i Xim Martorell). Infantil Masculí (Cristian Martínez i Carlos Alé) Cadet Masculí (Tomeu Vaquer).

En aquests anys d’història el CB Porreres ha assolit diferents èxits esportius entre els quals els campionats de Mallorca i Balears i participació en el campionat d’Espanya d’un equip femení que marcà una època en el club a la segona meitat de l’any 2000.

Aquesta temporada està vinculat amb el CB Campos, de la comarca de Migjorn, i comparteixen equip jugadors dels dos municipis en les categories de cistella gran. Hi ha equips infantils, cadet i júnior (masculí), totes elles, a més jugant a categoria especial, amb els millors equips de les Illes Balears.

BÀSQUET MONTUÏRI

L’any 1987 es va fundar el Club de Bàsquet Montuïri. Com hem esmentat, és un club històricament femení i, de fet, els equips masculins en aquests anys d’història han estat testimonials i de curta durada.

Des de la seva creació, expliquen des de la directiva, “sempre ha tengut representació a totes les categories d’aquest esport, des de premini fins a sènior, però només de categoria femenina, llevat de 3 anys que vam tenir un equip masculí”.

Expliquen que l’objectiu del club “sempre ha estat el mateix, transmetre a les jugadores els millors valors possibles a través de l’esport“. A tot plegat s’hi ha de sumar que a banda d’aquesta formació en valors també han arribat èxits esportius com ara la participació en campionats de Mallorca i de les Balears.

A més, del club han sortit jugadores que han format part de la Selecció Balear per anar a disputar el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques, equips campions de lliga, i sense deixar a part la participació de l’equip júnior femení l’any 2021 al Campionat d’Espanya de Clubs. 

La junta directiva actual del club està presidida per Juan Mir López i el club està coordinat per una jove montuïrera que ha crescut al club des de ben petita, Àurea Serra.

Aquesta temporada 2023-2024 el Club disposa de 7 equips: escoleta, premini, mini, infantil, cadet, júnior i sènior. Tots ells femenins, menys l’escoleta que és mixt. Entrenadors: Aina Rosselló, Cati Mascaró, Àurea Serra, Joan Verger, Joan Albert Bauzà i Maria Salvà.

EL CLUB BÀSQUET SINEU

És el club bàsquet Sineu va renéixer l’any 2011, ja que als voltants de 2004 ja hi havia hagut un equip format per dones.

Des del club expliquen que fou “gràcies a les ganes i empenta d’un grup de mares i pares que volien que els seus fills fessin bàsquet a Sineu, esport gens arrelat al nostre poble”.

Aquell any del renaixement i gairebé com a símbol del renaixement del club, es va crear el logo del club: una pilota amb banyes i rosa “que seria ràpidament estimada pels joves del poble i segurament també pels dels pobles veïns”.

El primer equip federat va ser un premini mixt. Els jugadors que l’integraven el dia d’avui tenen 18 i 19 anys. “Aquests joves i tots els que varen venir darrere han crescut en el club bàsquet Sineu i, de fet, per molts una segona casa”, asseguren des del club. “Hem anat creixent gràcies sobretot a ells i elles. Sense oblidar-nos de les mares i pares, de l’ajuntament i dels col·laboradors i espònsors”, apunten.

El club té 13 equips en totes les categories tant femenines com masculines, a més d’un grup d’escoleta (6-7 anys) i un grup de pre esport (4-5 anys) que participen en les diades organitzades pel Consell de Mallorca. Ajuntant els entrenadors i els delegats ja superam les 200 fitxes. “Ens hem convertit amb un dels clubs de bàsquet de referència del Pla, ja que l’integren nins, nines i joves de Lloret, Sencelles, Costitx, Llubí, Maria de la Salut, Ariany, Petra, Sant Joan i Sineu.

La junta directiva está formada per Imma Moreno (presidenta) el vicepresident és Miquel Gelabert; la secretària, Antònia Beltran i el tresorer: José Manuel Garcia. Els vocals: Antònia Sastre, Jaume Antich, Damià Mora, Tomas Forteza, Mònica Vallespir, Xisco Gelabert, Miquel Ramis.

Els coordinadors són Javi Viejo i Tomàs Forteza. Personal tècnic: Preesport: Imma Moreno i Alex Leal. Escoleta: Victòria Cifre i Imma Moreno. Premini Rosa: Alex Leal. Premini Negre: Paula Fuster i Antonia Gelabert.. Mini Femení: Miquel Gelabert i Maria Gelabert. Mini Masculí Negre: Dani Lobera. Mini Masculí Rosa: Alex Leal. Infantil Masculí: Pere Ribas i Miquel Gelabert. Infantil Femení Negre: Pere Ribas. Infantil Femení Rosa: Tonina Alomar. Cadet Femení: Francesc Muñoz. Cadet Masculí: Francesc Muñoz i Javi Viejo. Junior Masculí: Igor Lutersek. Senior Femení: Tomas Forteza. Senior Masculí: Igor Lutersek.

PETRA

A Petra el bàsquet hi arribà l’any 1974, però hi va haver molts d’anys en què no va existir el club. Els darrers anys manté una línia ascendent i, de fet, actualment compta amb una escoleta que comença a agafar força.

El club a més competeix amb equip mixt premini, un júnior masculí que enguany juga interilles. Aquest equip és un dels orgulls del club i una demostració de bona feina, ja que la majoria d’integrants d’aquest equip juguen junts des de l’escoleta. Des de la directiva apunten que “som un club petit amb una directiva formada per 4 persones que fa molts d’anys que hi treballem per tal de mantenir una major oferta esportiva al poble”.

Back To Top