Skip to content
ActualitatCulturaMontuïri

La música tradicional fa un ‘Toc de Crida’

toc de crida

Amb importants arrels a la música tradicional que han heretat de mestres com Pep Toni Rubio, Josep Rotger, Miquel Tugores i Tomàs Salom, la formació, amb forta implicació montuïrera, Toc de Crida, ha impulsat un micromecenatge per aconseguir gravar i editar el seu primer disc.

Pau Mas, flabioler i un dels impulsors del grup, assenyala que “entenem la música tradicional com un pont entre cultures germanes, i hem volgut integrar aquest mestissatge a la nostra música”. Mas també explica que Toc de Crida “vol conservar, interpretar, divulgar i modernitzar els instruments de la colla de xeremiers, el flabiol i tamborí, i les xeremies. A través d’aquest projecte amb el qual aspiram a interpretar i reinterpretar aquells sons que ens han fet arribar les generacions anteriors”.

L’objectiu del grup és obtenir un total de 3.500 euros per poder fer front a les despeses d’edició i producció (2.000 euros), marxandatge (1.000 euros) i 500 euros per a l’edició física del CD. En aquests moments la xifra assolida supera els 1.400 euros.

El concert de presentació s’ha previst pel 16 de desembre a Ciutat.

Pau Mas també explica que “el disc va acompanyat de tot un imaginari que ha creat la il·lustradora felanitxera, Tònia Meravell. Cada cançó té la seva imatge on cadascú entre la música i la imatge es pot fer el seu propi imaginari”. Mas, impulsor del projecte assenyala que “en el moment de crear el grup també vaig anar a cercar aquella gent amb qui he compartit molt, que hem tocat molt plegats i amb la qual compartesc amistat. Hi ha en Benjamí Salom al violó i guitarró, Sara Mingolla a l’acordió, Pablo Alegria a la guitarra, Miquel Amengual a la bateria i percussions i Joan Vázquez al baix”.

Back To Top