Skip to content
ActualitatDestacatMaria de la Salut

Maria ajorna l’aplicació del decret d’habitatge del Govern

Ple de Maria
Alguns veïns s'acostaren a protestar al ple de dilluns: Fotos: Fent Carrerany

El ple celebrat la nit del passat dilluns a Maria de la Salut, va comptar amb la presència de veïns amb algunes pancartes per mostrar el seu rebuig a les polítiques urbanístiques de l’equip de govern de Maria del Partit Popular.

El batle de la vila, Jaume Ferriol explicà que “ara per ara no es posarà en marxa aquest decret al municipi de Maria”. Ferriol assegura que hi ha tota una sèrie de mesures com el creixement en altura “que no s’aplicarà en cap cas a Maria”. “El que sí que farem -afegeix el batle- és incentivar que s’acabin les tres promocions que tenim a mig fer al nostre nucli urbà. Amb la crisi econòmica van quedar a mig construir diferents promocions de pisos que de llavors ençà estan sense acabar”. Així té previst, en el proper ple, fer l’aprovació d’aquells punts que interessen a Maria. Això és “incentivar a què algú compri aquests tres bucs que tenim a Maria d’habitatge a mig fer després de la fallida de les empreses constructores i l’apartat de la conversió dels locals en habitatges que, en el nostre cas en tenim mitja dotzena”.

ple Maria

Pel que fa a la divisió de pisos el batle assenyala que el Decret Llei d’Habitatge estableix la divisió en els 90 metres “mentre que nosaltres amb les Normes Subsidiàries aprovades en el 1998 aquesta divisió es permet a partir de pisos de 80 metres”.

La presència de veïns fou a petició de la nova Plataforma Maria Poble Petit. Els assistents duien cartells on es demanava que no s’aplicàs el decret d’habitatge. Aquesta Plataforma va sorgir a causa de la tramitació de les Normes Subsidiàries que està duent a terme l’equip de govern. En aquest sentit, el PSOE també duia al ple una moció referent al Projecte d’aprovació inicial del nou planejament urbanístic pel poble de Maria de la Salut.

En el moment d’acabar el ple el batle va donar la paraula al públic per si cap d’ells volia intervenir, fet que rebutjaren, segons explica Ferriol.

NOVA REGIDORA

El ple també va servir per donar entrada a una nova regidora del PSOE. Fou Bàrbara Aina Ferriol Galmés, aquesta jove marianda anava el número sis de la llista socialista. Després de les renúncies de les persones que ocupaven els primers llocs ara serà ella, una de les dues representants del PSOE a l’Ajuntament de Maria.

Bàrbara Aina Galmés
Back To Top