Skip to content
DestacatLlubi

Llubí comença a recuperar espai per als vianants amb una inversió de 250.000 €

Carrer Doctor Fleming de Llubí. Foto: Ismael Velázquez.

Llubí va fent passes per tal de complir un dels principals objectius el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) elaborat a 2020 que no és altre que guanyar espais i afavorir la mobilitat dels vianants i millorar l’accessibilitat del nucli urbà.

Ben aviat es durà a terme una inversió de 250.000 € al carrer Doctor Fleming que suposarà un canvi important en aquesta via i una millora substancial a aquesta zona del centre urbà on hi ha la plaça del Molí de Son Rafal i el CEIP Duran Estrany.

L’Ajuntament de Llubí va celebrar ahir una xerrada informativa i participativa a la qual assistiren prop de 40 persones en el decurs de la qual, entre altres aspectes d’actualitat, es presentà aquest projecte del pla de mobilitat.

La batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha informat que “aquest projecte de millora del carrer Doctor Fleming a banda de millorar la mobilitat dels vianants, també ha de solucionar la velocitat dels vehicles que no passaran de 30 km hora i també un greu problema existent amb l’aparcament de vehicles en els caps de cantó que dificulten el trànsit en general”.

Així, amb aquesta inversió de 250.000 € es farà un tram d’aquest carrer, ja que pel total del vial es necessitarà una subvenció de la mateixa quantitat. Amb el projecte previst, s‘amplien les voravies als caps de cantó fet que impedirà que hi aparquin.

Així mateix, el projecte inclou la sembra d’arbres per embellir el carrer i a la vegada fer ombres pels mesos de calor de l’estiu. “Posam ordre a l’aparcament i l’embellim amb arbres, però amb l’objectiu bàsic que per tot el carrer hi ha de poder passar un cotxet de nin petit, una persona amb cadira de rodes qualsevol altra vianant amb mobilitat reduïda”, explica Perelló qui, en aquest sentit, afegeix que “els passos de vianants seran en forma de rampa perquè aquests usuaris no topin amb la voravia”.

Pel que fa a l’aparcament, hi haurà aparcament a cada banda del carrer i pel centre només hi podrà circular un cotxe. El carrer continuarà sent de direcció cap a la plaça de l’Església. En aquest sentit, cal destacar que tot el carrer passarà a ser de direcció única, ja que actualment un petit tram entre el carrer Mestre Vidal i el Molí de Son Rafal és de doble sentit.

Aquesta intervenció a Doctor Fleming farà que també un tram del carrer Traginers canviï a única direcció i anirà cap a la plaça del Molí de Son Rafal, aquest tram és el que va del carrer Farinera fins al carrer Jaume I.

Ara, abans d’encomanar la redacció del projecte que serà possible gràcies a una subvenció del total de la intervenció, s’ha de decidir si aquesta primera fase s’executa des de l‘esmentada plaça del Molí cap al CEIP o des del centre escolar cap a la plaça de l’Església.

PLA DE MOBILITAT EN MARXA

Fins ara s’han anat fent diferents accions del pla de mobilitat urbana de Llubí.

Així, es canvia a sentit únic direcció sa Pobla el tram del carrer de la Creu que va del carrer Roca Llisa cap a sa Pobla. A la zona del Desaigua es posaren diferents direccions prohibides a vials que eren de doble sentit perquè també es pugui aparcar a cada banda, com són els carrers es Pes, Mestre Ramon Martínez i ses Planes.

Accés a Llubí des de sa Pobla només permès per a ciclistes.
Back To Top