Skip to content
ActualitatDestacatVilafranca

Els veïnats de Vilafranca pagaran 110 € més el 2024 en dues noves taxes municipals

Vilafranca. Foto: Mancomunitat Pla.

Els residents al nucli urbà de Vilafranca pagaran l’any 2024 dues noves taxes municipals, que ha aprovat l’Ajuntament de Vilafranca per tal que es puguin aplicar amb vista a l’exercici vinent.

Una de les taxes, aprovada el passat mes de setembre i com ja va publicar aquest digital, és de 50 € i és exclusivament per fer front al trasllat de voluminosos del MAC Insular empresa concessionària del servei públic de gestió dels residus de construcció, demolició, de gran volum i pneumàtics fora dús de lIlla de Mallorca.

En el ple extraordinari celebrat despús-ahir, el ple aprovà una nova taxa anomenada “de corresponsabilitat i sostenibilitat social”. És a dir, per pagar els Serveis Socials que l’Ajuntament de Vilafranca té mancomunitats amb els municipis del Pla de Mallorca. Aquesta nova taxa serà de 60 € per habitatge.

Amb tot, aquestes dues taxes se sumaran a la de 175 € per la recollida de residus sòlids urbans que paguen actualment els domicilis vilafranquers.

Cal recordar que la Mancomunitat Pla de Mallorca va anunciar que els ajuntaments haurien d’apujar la taxa de residus per tal de fer front a l’augment del nou contracte de recollida i tractament que suposarà una despesa que s’incrementa 1.255.403,04 € any. Aquesta pujada es deu a l’augment de preus i al nou conveni col·lectiu de treball del sector.

En aquest sentit, cal destacar que alguns ajuntaments ja han anunciat que no apujaran la taxa per a 2024 a l’espera de disposar d’estudis econòmics mentre que altres els estan aprovant aquests dies.

Tornant a Vilafranca, en comptes d’apujar l’esmentada taxa de recollida de residus, ha creat les dues de noves (voluminosos i serveis socials). Amb tot, el batle ha explicat que aquestes dues taxes serviran per fer front al deute de 120.000 € que té l’Ajuntament amb la Mancomunitat Pla.

Montserrat Rosselló ha confirmat que cada habitatge farà front l’any vinent a dos nous rebuts de taxes municipals.

D’altra banda, l‘Assemblea per Vilafranca, que ja votaren en contra de la taxa de voluminosos, també votà en contra de la creació d’aquesta taxa de corresponsabilitat i sostenibilitat social.

Consideren que abans d’apujar o crear taxes noves, “el que ha de fer el municipi és fomentar el reciclatge de forma efectiva fent campanyes informatives i aplicant mesures efectives com fan a altres municipis com ara la bossa vermella o la inspecció tècnica de residus. És una cosa que nosaltres reclamam des de fa molts d’anys”, explica el portaveu de l’Assemblea, Joan Nicolau.

Back To Top