Skip to content
ActualitatCulturaDestacatSineu

El Contrallum de Sineu, molt més que una festa de la llum

contrallum sineu

Aquest dissabte vinent, dia 11 de novembre, el poble de Sineu tornarà a apagar el llum per encendre el Contrallum. Aquesta és una activitat, una festa, que va sorgir el 2016 i que té per objectiu posar en valor el patrimoni de Sineu, a la vegada que és un espai de participació, d’art, de reciclatge i medi ambient i de pensament.

Com expliquen al seu lloc web “el Contrallum és la Nit de Llums i Patrimoni de Sineu, un esdeveniment a les fosques, il·lusionant, il·luminant i il·luminador amb el qual pretenem revalorar i mostrar diversos racons del nostre poble amb una visió diferent de la de cada dia”.

És per això que aquest dissabte 11 espais del poble canviaran el seu aspecte per oferir un punt de reflexió als visitants. Del 2016 ençà, cada segon dissabte de novembre, entorn de la festivitat de Sant Martí, un grup de sineuers organitza aquesta fita lumínica.

Els organitzadors també expliquen que “amb la llum obrim la mirada a la creativitat, la sostenibilitat, el silenci i, evidentment, el patrimoni local. Cada edició té un format únic, amb un recorregut circular d’onze punts que ens conviden a la reflexió sobre temes lligats amb la cultura, l’art i la societat”.

Aquest any, expliquen els organitzadors a la revista local de Sineu, Díngola, que hi haurà més de 4.000 espelmes marcaran el recorregut i s’han pintat 200 pals per a utilitzar a les instal·lacions. A la festa també s’hi han implicat els alumnes de l’IES Sineu i els del CEIP Rodamilans a més de comptar amb la col·laboració del CentMat, el Centre d’Aprenentatge Científic matemàtic.

El Col·lectiu Contrallum, organitzadors de la proposta, demanen respecte per les instal·lacions, que se segueixi el recorregut establert i entre les 19 i les 22 hores que hi hagi silenci.

Back To Top