Skip to content
ActualitatDestacatVilafranca

El jovent de Vilafranca crea una associació per a dinamitzar el municipi

Un grup de joves de Vilafranca han creat una associació per tal d’activar el jovent del municipi. El grup ha estat constituït recentment com a associació i està format per 38 joves d’entre 18 i 30 anys que és la franja d’edat que acull aquesta nova entitat vilafranquera.

La presidenta és Maria Cristina Rosselló qui explica que aquesta associació va néixer perquè “creiem que hi ha una manca d’implicació i participació dels joves del poble a realitzar i participar en activitats. D’aquí va sorgir la idea de crear una associació on ajudéssim l’ajuntament a dur a terme activitats que fossin d’interès per al jovent i participar-hi”.

Els objectius d’aquesta associació són “crear un espai de dinamització juvenil, promocionar un espai d’oci i entreteniment per als joves del poble i promoure la socialització entre els joves”.

Sobre els actes i activitats que tenen la intenció de dur a terme, està previst organitzar diferents esdeveniments, tallers de tota mena que siguin de l’interès del col·lectiu i també sortides i excursions al medi natural.

A hores d’ara l’Associació de Joves de Vilafranca no disposa d’un espai on centralitzar la seva activitat, material i fer reunions. En aquest sentit, Maria Cristina Rosselló explica que a Vilafranca “hi havia un casal, però com que els joves ho van deixar d’utilitzar, s’ha emprat per cobrir altres necessitats del poble i, per tant, estem cercant un casal que s’adapti millor a les nostres necessitats”.

LA VILA GOT TALENT

Una de les primeres iniciatives que ha organitzat aquest grup és “La Vila Got Talent”, un concurs de demostració de talents “obert a tothom que vulgui venir a mostrar el que sap fer. No fa falta ser de Vilafranca. Hi pot participar gent de tots els municipis”, explica Rosselló.

El concurs tindrà lloc a la residència de Vilafranca el vinent dia 2 de desembre “si ens basta un dia per fer totes les demostracions. Si s’hi apunta molta gent ho haurem de mirar de fer en dos dies”. El premi per la persona més talentosa serà de 300 €.

Les inscripcions s’han de fer telemàticament i es poden fer accedint en el QR dels cartells del concurs.

Rosselló anima a la gent a participar: “Esperem que la gent no tingui vergonya i s’apunti a participar perquè és per passar-ho bé. Pot venir gent d’1 a 90 anys, no hi ha límits”, explica la presidenta de l’associació qui posa només alguns exemples: “Cantar, ballar, fer matemàtiques, ballar amb un tassó d’aigua damunt el nas… tot hi té cabuda. El que volem és que la gent pugui mostrar el seu talent al món i passar una bona estona”.

Durant l’acte l’associació despatxarà panets, crispetes i begudes per tal de recaptar fons per al col·lectiu.

Back To Top