Skip to content
ActualitatAlgaida

Algaida queda sense servei de Correus

correus algaida

El sindicat UGT a la secció de Correus ha denunciat que el municipi d’Algaida fa més d’una setmana que no té servei postal. Aquesta situació s’uneix a una funcionament deficient del serveis al municipi que s’arrossega des de fa anys.

El sindicat assenyala que “la llei postal 43/10 estableix que la ciutadania té dret a un mínim d’un servei diari tant de lliurament com de recollida postal”. UGT també assenyala que “la situació és molt greu a totes les carteries i oficines de Balears. Però el cas d’Algaida significa la situació més extrema de totes: Des del 23 d’octubre passat Algaida no disposa de servei postal. La situació és lamentable i no és un problema recent: El servei ha anat a menys els darrers anys”.

Des de l’any passat, i per una mal entesa centralització de serveis, Algaida ja no compta amb carteria pròpia, els seus integrants van ser traslladats a la Unitat de Repartiment de Llucmajor, així els carters estan obligats a anar i tornar des de la seva nova unitat de repartiment, a més de 10 quilòmetres de la zona de repartiment.

Afegir que el repartiment postal del municipi d’Algaida, amb les pedanies de Pina i Randa, va perdre un lloc de treball: La unitat estava composta per tres carters, la feina dels quals ara han de fer entre dos efectius. La contractació d’aquest octubre ha estat nul·la: Un carter està de vacances i no ha estat rellevat, mentre que l’altre treballador ha aconseguit plaça fixa en la consolidació d’ocupació recent i ha estat traslladat a un centre de Palma, la seva plaça tampoc no ha estat suplida.

El municipi d’Algaida no disposa de carters des del 23 d’octubre passat, en aquests moments a la carteria hi ha acumulats milers de cartes, notificacions i paqueteria, algun d’aquests enviaments amb un retard d’un mes.

Per posar un exemple un enviament entre Montuïri i Algaida, dos pobles veïnats on hi ha pocs quilòmetres de distància, doncs l’enviament que parteix de Montuïri va fins a Sineu, Unitat de Repartiment a la que correspon Montuïri. D’allà va Llucmajor per després arribar a Algaida.

Back To Top