Skip to content
ActualitatCulturaVilafranca

Més de 1.500 alumnes ‘fietegen’ per Vilafranca

Fiet Vilafranca
Foto: © Sa Xerxa/Villegas Photo

Fietejar significa voltar, gaudir, riure, emocionar-se amb els espectacles de la FIET, la XXI Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears que amb anys de treball a l’esquena i guardons a la butxaca torna omplir aquest cap de setmana Vilafranca de Bonany.

Els dos primers dies, dijous i divendres els protagonistes són els escolars que en massa acudeixen a veure els espectacles. Així, entre ahir i avui divendres més de 1.500 alumnes hauran passat pels escenaris de Vilafranca. Han vengut de 14 centres educatius d’arreu de l’illa dins el marc del programa “L’escola s’acosta a la Fira” que ofereix als centres educatius la possibilitat d’assistir a les funcions del dijous i el divendres matí amb les entrades a preu reduït. 

Dijous matí, participaren alumnes de l’IES Capdepera, el CEIP Es Cremat (Vilafranca), el CEIP Mare de Déu de la Consolació (s’Alqueria Blanca), el CEIP Son Juny (Sant Joan), el CEIP Sa Torre (Manacor), l’IES Antoni Maura (Palma) i del Centre d’Educació Especial Aproscom (Manacor). Els diferents van poder gaudir de l’obra de circ emocional Cuirassa oberta, de Marilén Ribot (Mallorca); l’espectacle multidisciplinari Closka, de la companyia Panicmap (País Valencià); l’obra Yoav&Ahmed, de la companyia eivissenca Clownidoscopio; el teatre de carrer Cacos, de la companyia catalana Campi qui pugui; el teatre musical de Quan els colors somien cançons, de l’eivissenca Almudena Rubio, i el teatre de gest de Mr. Bo, de la companyia del País Basc Marie de Jongh.

Avui és el torn de 830 alumnes provinents del CEIP Rosa dels Vents (Colònia de Sant Pere), el CEIP Calonge; el CEIP Son Juny (Sant Joan), el CEIP Es Cremat (Vilafranca), el CEIP Migjorn (Cas Concos), el CC Sant Bonaventura (Artà); el CEIP Maria de la Salut, l’IES Porreres i de l’IES Mossèn Alcover (Manacor). Les funcions que s’oferiran als escolars són Closka, Yoav&Ahmed, Lazuz, de la companyia Lazuz (País Valencià), la itinerant Rag&Bone, de Xip Xap teatre (Catalunya) i Alícia. Massa gran massa petita, de la companyia mallorquina Cultural-ment. 

Els escolars també han pogut gaudir dels jocs de Lila Jocs Reciclats, instal·lats al carrer. 

El sus a la FIET també ha comptat amb la primera Jornada per a professionals, que han participat d’un taller de COFAE sobre sostenibilitat en les arts escèniques i un taller sobre com fer accessibles els esdeveniments culturals. D’altra banda, aquest dijous també ha estat el dia de les Jornades per a Bibliotecaris. Es tracta d’actuacions de petit format, ideals per a representar-se a les biblioteques. 

La FIET continua tot el cap de setmana amb espectacles per a públic general.

La inauguració oficial de la FIET, fou dijous a la nit i comptà amb la presència de la presidenta del Govern, Margalida Prohens, el batle de Vialfranca, Montserrat Rosselló i la vicepresidenta i consellera insular de Cultura, Antònia Roca.

Fiet Vilafranca
Back To Top