Skip to content
ActualitatPetra

Salvador Femenias: “La Mostra de Comerç i Empresa s’ha diversificat i l’oferta és molt àmplia i variada”

Petra celebra diumenge la 33 edició de la Mostra de Comerç i Empresa, una fira que ha evolucionat amb el pas dels anys i s’ha convertit en tot un referent a la comarca del Pla. Des de divendres dia 20 i fins diumenge 21, dia central de la mostra, el municipi acull múltiples actes i activitats de caràcter cultural i gastronòmic d’un extens programa. Per diumenge, el dia gran, s’esperen més 76 expositors. En parlam amb el batle de Petra, Salvador Femenias.

– La mostra arriba a la 33 edició, com ha evolucionat durant els anys?

Al principi la fira era una mostra d’art i empresa exclusivament de la gent de Petra, ara, amb el pas dels anys ha anat evolucionant cap a altre tipus d’empresa més comercial. Això ha anat un poc en detriment del que era l’empresa tradicional de Petra. Però, així i tot, esperam una gran participació de tipus comercial. Un temps era una fira diferent i única. Era molt especial perquè pràcticament el 95 per cent de parades eren de de Petra. Ara s’ha anat diversificant amb altres tipus d’empreses i una oferta més amplia. Amb el pas dels anys aquestes fires i les mostres en general han anat evolucionant i la nostra no ha estat una excepció tot i que continua tenint l’arrel en el comerç i l’empresa local, l’oferta és molt variada.

Quants comerços i empreses del municipi hi participen? Què hi podran trobar els visitants en aquest sentit?

En total són uns 76 expositors, dels quals un 50 per cent, més o manco, són de Petra. L’oferta és molt variada i hi trobarem des d’artesania, ceràmica, tèxtil, construcció, domòtica, exposició de quadres, etc… Com he dit, la mostra amb el pas dels anys s’ha consolidat com un referent en el Pla i també atreu de cada vegada més visitants.

– Pel que fa als actes i activitats complementaris, també es fomenta el caire gastronòmic, quants restaurants hi participen? Quina importància té el sector de la restauració al municipi?

Pràcticament, hi participen la totalitat dels restaurants que tenim. Cada un d’ells amb la seva especialitat a l’hora de fer l’oferta dels seus menús especials. La Mostra comença divendres a vespre i també la Denominació d’Origen Pla i Llevant fa un tast de vins i també es fa un tast d’olis de la la D.O de Mallorca.

– Quins altres actes i activitats lúdics i culturals s’han programat?

Tenim un trenet turístic que farà volta pels voltants de la fira, fent aturades amb una guia que explicarà diferents monuments o llocs característics de Petra. Hi ha animació infantil per als més petits. I com a novetat important hi ha l’obertura per visitar el centre de creació d’art, situat a l’antiga estació vella del tren amb el títol “S’Estació, Art i Cultura de Petra”. Aquí el públic que hi assisteix podrà participar en la creació d’una obra d’art Tambés es fa un concert de la Banda de Música. És en definitiva un cap de setmana molt complet amb actes i activitats molt variats i entretenguts.

Back To Top