Skip to content
ActualitatCulturaPetraSencelles

Biniali, Sencelles i Petra se sumen a la tercera edició de la Nit de les Esglésies

espelmes

El Bisbat de Mallorca i la Fundació Amics del Patrimoni celebren la III edició de la Nit de les Esglésies. Una activitat que organitzen conjuntament el vespre d’aquest divendres, 20 d’octubre. Del Pla de Mallorca s’hi han sumat l’església de Biniali i la conventual de les monges de la Caritat de Sencelles i també la conventual de Sant Bernadí de Petra.

En l’acte de presentació de l’acte, celebrat a Ciutat, el president de la Fundació Amics del Patrimoni, Joan Guaita, i el vicari episcopal de Patrimoni Històric i Cultural, mossèn. Francesc Vicens, han explicat que la Nit de les Esglésies és una iniciativa que a Mallorca es va realitzar per primera vegada l’any 2019, a partir de l’exemple d’altres ciutats europees, i que en les dues primeres edicions ha tingut un gran èxit amb participació de centenars de persones que hi han acudit.

D’aquesta manera les tres esglésies del Pla que s’hi han acollit entre les 20 i les 23 hores d’aquest divendres tendran les seves portes obertes i el temple sols estarà il·luminat per la llum de les espelmes i en silenci. Segons els organitzadors “Es tracta de posar les esglésies a disposició de la gent d’una forma diferent de la resta de l’any”. La iniciativa, explicà Vicens, “vol crear una experiència d’austeritat i contemplació del patrimoni, des d’una perspectiva diferent, amb uns ulls distints, més estètics i originaris, tal com eren i com havien estat pensades les esglésies”.

A més dels tres temples del Pla que hi participen faran el mateix Sant Felip Neri, la basílica de Sant Francesc, i l’església conventual de la Mare de Déu del Socors, totes tres de Ciutat. A la Part Forana s’obrirà la capella del Roser de Santanyí, a Felanitx, el convent de Sant Agustí; l’església de Sant Jordi de Pollença; el convent de Sant Vicenç Ferrer a Manacor i la parròquia de Sant Bartomeu de Sóller.

nit esglésies
Back To Top