Skip to content
ActualitatCostitxDestacat

Els antics aljubs de Costitx una eina contra la sequera

aljub costitx

Molts municipis tenen aljubs o pous públics que han quedat en desús. Ara, a Costitx, han decidit reutilitzar dos antics aljubs, construïts pels Germans de la Caritat, per a tornar a emmagatzemar aigua de pluja i poder-la utilitzar per al reg de les zones verdes i usos de neteja de carrers per part de la brigada municipal.

Aquestes setmanes s’ha realitzat la neteja d’aquests dos aljubs que segons explica el batle de Costitx, Toni Salas, tenen una capacitat de 450 metres cúbics. Aquesta mesura forma part d’una ajuda que l’Ajuntament costitxer ha demanat al Pla d’acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC). A més de la neteja el que es fa és impermeabilitzar aquests aljubs, ja que s’havia detectat que tenien algunes pèrdues i això, a la llarga hagués pogut provocar problemes en el subsol.

El batle assenyala que “l’Ajuntament és el primer interessat a poder fer servir aquests aljubs i els 450 metres cúbics de capacitat que té. Especialment en veure com aquests darrers anys les pluges són més escasses i l’aigua és un bé preuat”.

Amb aquesta iniciativa de Costitx, tal vegada altres consistoris s’animen a reutilitzar aquesta aigua que abans era emprada pels veïns o per abeurar animals i que ara en massa ocasions no s’aprofita.

aljub costitx

Back To Top