Skip to content
ActualitatSencelles

Casa de Família, per a persones sense llar, celebra els vint anys a Ruberts

casal Ruberts

El Casal de Ruberts, a Sencelles, ha acollit avui el 20è aniversari del funcionament de Casa de Família, centre que forma part de la Xarxa d’Inserció Social de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) del Consell de Mallorca i que gestiona des de l’any 2003 la Fundació Social La Sapiència.

El centre d’acollida, ubicat des de l’any 2003 al carrer de la Pietat de Palma, és un centre que disposa de 170 places concertades amb l’IMAS i acull, d’una banda, el Servei d’Acolliment Residencial, dirigit a persones en situació d’exclusió social amb perfil sociosanitari, derivat de l’addicció a l’alcohol i/o problemàtica de salut mental, o amb malalties invalidants; i d’una altra, el Servei d’Acolliment i Inserció Social, dirigit a persones en situació d’exclusió social amb possibilitats d’inserció sociolaboral. A tots ells, els ofereix allotjament temporal i permanent, higiene, alimentació, i atenció sanitària i psicosocial. L’objectiu és donar un servei integral i personalitzat a cada un dels usuaris, d’un perfil molt divers. A Casa de Família, hi treballen 80 professionals entre psicòlegs, infermers, educadors socials, monitors, personal de neteja i cuina, etc. 

La història de Casa de Família, com és ara, comença l’any 2000, quan La Sapiència gestionava l’Hospital de Nit a la Misericòrdia. La impossibilitat de seguir a la Misericòrdia, per les perilloses condicions arquitectòniques de l’edifici i per la necessitat de destinar-lo a l’espai cultural que és avui, el Consell de Mallorca cercà una nova ubicació. En aquell moment, i per continuar atenent les necessitats socials, el Bisbat de Mallorca va cedir el Casal de la Pietat, on distintes entitats s’havien dedicat al treball social amb persones vulnerables durant més de 400 anys. L’actual edifici al carrer de la Pietat, després d’una reforma duta a terme per l’IMAS, es va inaugurar el 10 d’octubre de 2003. Així, Casa de Família és el resultat de molts d’anys d’esforç, d’entesa i de col·laboració entre l’Església de Mallorca i l’administració insular pel bé comú.

A l’acte, que ha consistit en un dinar de paella, han assistit el bisbe de Mallorca i president de La Sapiència, Sebastià Taltavull, el conseller de Benestar Social i president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, el batle de Sencelles Joan Carles Verd, el batle de Costitx i conseller insular, Toni Salas, el director general de Serveis Socials del Govern de les Illes Balears, Pep Falcó, el director insular d’Inclusió Social, Andreu Jaume, el director gerent de la Fundació Social La Sapiència, Antoni Moyà.

La celebració d’aquest aniversari ha estat especialment emotiva pel personal i voluntaris de Casa de Família, anteriors directors i antics empleats, així com per les 120 persones que actualment són residents i usuàries del centre i que han participat en l’acte. 

Back To Top