Skip to content
ActualitatDestacatPetra

Petra invertirà 375.000 € en el carrer Major mentre reclama la ronda urbana

El carrer Major de Petra serà objecte d’una important millora pròximament. L’Ajuntament de Petra té un projecte de millora valorat en 375.000€ que té la intenció d’executar amb una ajuda del pla d’obres i serveis del Consell de Mallorca.

El projecte consisteix a eixamplar les voravies de tot el vial i anivellar-les amb el carrer i empedrar-les per tal de fer-les més accessibles per als vianants en general i especialment per a persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, el batle de Petra, Salvador Femenias, explica que “les voravies s’han de fer més amples perquè en alguns punts són molt estretes”.

Un cop anivellades les voravies amb el carrer “es donarà rost cap al centre perquè l’aigua de la pluja s’hi evacuï”, apunta el batle. Així mateix, apunta que es connectaran totes les pluvials del carrer a la xarxa.

RONDA URBANA

El batle informa que la millora d’aquest carrer va lligada a la construcció “de la tan necessària ronda urbana de Petra”, una infraestructura que reclamarà al conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, en una pròxima visita d’aquest departament del Consell de Mallorca al municipi petrer.

“Tot i tenir un senyal que diu que no poden passar camions de més de 20 tones, n’hi ha que passen igualment i després en arribar baix a la zona de l’església es troben que no poden passar i és un caos”, explica Femenias qui conclou: “Anam tard i no és normal que ara per ara encara no tenguem la ronda”.

El mes de juny de 2022 l’Ajuntament de Petra va aprovar una modificació de les normes urbanístiques per tal que la ronda es pogués dur a terme però a hores d’ara aquesta és la darrera passa formal que s’ha dut a terme.

L’Ajuntament petrer fa prop de 30 anys que reclama una solució al pas del trànsit pel centre del poble i que es desviï especialment del carrer Major però no s’ha trobat una solució. Els residents han anat penjant diferents cartells rebutjant el pas de camions. La pintada actual que il·lustra aquesta notícia és el darrer exemple.

Back To Top