Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Transport gratuït pels alumnes de batxillerat del Pla que estudien a l’IES Sineu

reunió educació transport institut

A partir de dilluns vinent els alumnes de batxillerat de l’IES Sineu que hi acudeixen amb autobús tendran el transport gratuït. Així s’ha acordat aquest matí a la seu de la Conselleria d’Educació que ha acollit una reunió entre els responsables d’aquesta Conselleria, el conseller Antoni Vera, i la secretària general, Pilar Guasp, amb els batles o representants dels municipis que tenen joves que estudien a l’IES Sineu (Lloret, Petra, Sant Joan, Sencelles, Llubí, Costitx, Maria i Ariany) i la presidenta de la Mancomunitat del Pla, Joana Maria Pascual.

A la reunió, el conseller Vera ha mostrat la seva disposició a donar una solució a les famílies afectades aquest curs escolar. I per això, la Conselleria d’Educació i Universitats firmarà un conveni amb els ajuntaments afectats mitjançant el qual la Conselleria d’Educació i Universitats assumirà el 80% del cost del transport i els vuit ajuntaments pagaran el 20% restant. I aquest acord que afecta els alumnes de primer i segon curs de Batxillerat començarà a fer-se efectiu el pròxim dilluns dia 9 d’octubre.

Des del Govern s’ha assenyalat que “la mesura s’adopta només per aquest curs escolar i per les característiques de l’alumnat de l’IES Sineu, que no disposa de transport públic per arribar al centre educatiu”. De fet, els alumnes de Montuïri, Vilafranca i Porreres que un cop acabats els seus estudis de secundària a l’IES Porreres, en lloc d’acudir a l’IES Sineu, centre de referència, la majoria, prefereixen fer el batxillerat a Manacor o a Palma que és on hi ha transport públic gratuït. Un fet, aquest que també ajuda a encara sumar alumnes a la massificació actual de l’IES.

Els altres dos municipis del Pla com Algaida i Santa Eugènia tenen els seus joves que acudeixen a l’IES Llucmajor i a l’IES Santa Maria respectivament. En el cas de Santa Eugènia, el seu batle, Pep Lluís Urraca, explica que “els nostres alumnes de batxiller van amb el mateix bus que els que cursen l’ESO, ja que hi ha places lliures dins el mateix transport”.

A tot això la Conselleria també ha explicat que ja treballa en la modificació del Decret 30/2023, de 22 de maig, pel qual es regula el transport escolar en els centres d’educació públics i en els centres d’educació especial sostinguts amb fons públics, que garantirà la gratuïtat d’aquest servei per als estudiants de Batxillerat a partir del curs escolar 2024-2025.

Back To Top