Skip to content
ActualitatMontuïri

Montuïri fa els accessos al carrer Major més ‘dolços’ i sense llenegades

empedrat montuiri

Aquesta mateixa setmana l’Ajuntament de Montuïri ha posat en marxa un conjunt d’obres, a petita escala, que han de servir per a eliminar les delicades rampes d’accés al carrer Major des dels carrers laterals.

Aquests dies fa 25 anys que, amb el Pla Mirall, s’empedrà tot el carrer Major, la plaça homònima, i els carrers des Pujol, Calvari i Molinar. Per ‘cosir’ aquests espais empedrats amb l’asfalt es va fer un empedrat de pedra més llisa que amb el pas de vehicles s’ha anat gastant. Això ha provocat algunes caigudes i les patinades, també, de les rodes dels cotxes o camions.

El projecte substitueix les pedres per llambordins més rugosos i s’amplia la zona de rampa per fer-la més “dolça”. Aquesta mateixa actuació es repeteix en cada un dels accessos al carrer que coincideix amb les empinades costes d’aquesta vila del Pla. L’actuació és un projecte que prové de la legislatura passada i és finançat pel Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca.

A més d’aquests punts aquestes obres de petita envergadura també inclouen millores de pluvials o de paviment en altres punts de la vila com la plaça Ramon y Cajal (coneguda com de ca ses Monges), el carrer de la Penya o la plaça Vella. En el carrer de Gràcia també es fa una actuació de les pluvials per evitar l’acumulació d’aigua cada vegada que hi ha una pluja important.

El cost total de les obres és d’entorn dels 81.000 euros i s’ha previst que aquest mateix mes d’octubre quedi tot enllestit. Igual que passarà amb l’accés a l’escola des del carrer de sa Torre pel carrer Jerònia Juan que ja està a punt de finalitzar.

Back To Top