Skip to content
ActualitatAlgaidaDestacat

Pineros i pineres fora son i en pijama per donar-se el “Bon dia Pina”

Pina és diferent i el “Bon dia Pina” n’és una mostra més. Els pineros i pineres han estat, un any més, els més matiners del Pla de Mallorca. Des de fa vint-i-sis anys el diumenge de les festes patronals de Sant Cosme i Sant Damià, els Sants Metges, una repicada de campanes a les 7.45h de la matinada desperta i crida als residents per una cita que ha esdevingut ineludible.

De mica en mica van sortint de casa i es dirigeixen a plaça. No hi falta gairebé ningú. Nins, nines, joves, pares i mares i padrins i padrines hi assisteixen vestits amb el seu pijama de gala, el més lluït per tal de berenar tots plegats. També duen la seva tassa per a menjar la xocolata amb ensaïmada que ofereix l’Ajuntament d’Algaida. Pijames de retxes, de quadres amb batins o fins i tot algun barnús… tot serveix per gaudir d’aquesta divertida festa nascuda per fer poble. En haver berenat i haver-se desitjat el bon dia se’n tornen per preparar-se perquè les festes continuen fins dimarts, dia de Sant Cosme i Sant Damià

La pregonera d’enguany, la docent Maria Antònia Vallespir, fou precisament una de les impulsores del “Bon dia Pina” juntament amb Antònia Maria Sastre, Xisca Ramis, Xisca Andreu i Toni Jordà. El que en principi fou una idea per fer un poc més de festa s’ha consolidat i és una trobada a la qual de cada any participa més gent.

Les festes han continuat. Estava previst una animació infantil, una paella gegant, la presentació del llibre “Un pagès al parlament” de Joan Mas “Collet” i un concert de la Banda de Música d’algaida. Dimarts, 26 de setembre, dia de la festa, se celebrarè la missa en honor a Sant Cosme i Sant Damià. També tendrà lloc un concert d’Smold Band i sopar de Foodtruck de pintxos vascos. El programa se tanca dia 1 d’octubre amb una vermutada a sa Font.

La pregonera d’enguany, Maria Antònia Vallespir, fou una de les impulsores del Bon dia Pina.

Back To Top