Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

L’Ajuntament de Porreres demana que Pau Rigo no entri a presó si és condemnat

porreres

L’Ajuntament de Porreres ha demanat que Pau Rigo no entri a la presó si finalment és condemnat pel jutge del delicte d’homicidi pel qual ha estat declarat culpable pel jurat popular per 5 vots a 4.

A l’inici del ple ordinari d’avui dilluns, dia 25 de setembre, la batlessa de Porreres, Xisca Mora, ha procedit a la lectura d’una declaració institucional de suport a Pau Rigo, un document que ha estat acordat entre tots els partits amb representació en el Consistori: El PI, PP i MÉS.

En el manifest, l’Ajuntament de Porreres recorda els fets “molt greus i molt trists” ocorreguts dia 24 de febrer de 2018 “en els quals dos homes entraren a la propietat del Sr. Pau Rigo, veí de Porreres, amb intenció de robar-li els doblers que tenia guardats i posteriorment el Sr. Pau Rigo va matar un d’aquests homes, sembla ser per defensar-se”.

En el document recorden que el jurat popular ha declarat culpable d’homicidi però que aquest mateix jurat “demana que sigui indultat d’aquests fets degut a la seva edat i les circumstàncies en què passaren els fets. El judici està pendent de la sentència ferma del jutge”.

L’Ajuntament de Porreres deixa clar que “no correspon a la Corporació porrerenca jutjar els fets ni ens correspon determinar si penalment va existir legítima defensa. En tot cas, per moltíssimes persones del nostre poble no té cap sentit que el Sr. Pau Rigo hagi d’entrar dins la presó així com ho considera el mateix tribunal popular que demana al Govern el seu indult”.

Per tot plegat demanen que “en el cas que finalment sigui sentenciat amb una pena de presó , demanam a les autoritats competents (jutges i tribunals i Govern de l’Estat) que adoptin els acords i decisions que en dret puguin correspondre (estimar el recurs contra la declaració de culpabilitat, l’indult o qualsevol altre mesura) que permeti que el Sr. Pau Rigo no hagi de posar els peus a la presó i pugui continuar amb la seva vida”.

En aquest sentit, apunten que “d’acord amb l’article 25 de la Constitució les penes privatives de llibertat han d’estar orientades a la reeducació i a la reinserció social. A una persona d’edat avançada que està totalment educada i integrada a la societat no té ni cap ni peus que se l’obligui a anar a presó ateses les circumstàncies dels fets ocorreguts”.

L’Ajuntament de Porreres traslladarà aquesta declaració institucional al Govern de l’estat i al Consell General del Poder Judicial.

Back To Top