Skip to content
EntrevistesMontuïri

Antònia Maria Nicolau Vaquer: “Als que tenen por a equivocar-se al triar estudis els vull dir que no passa res, tria, prova i arrisca”

nicolau
Antònia Maria Nicolau.

Antònia Maria Nicolau Vaquer (Montuïri, 1998) és graduada en Psicologia per la Universitat d’Alcalà d’Henares, màster en psicologia general sanitària i experta en trastorns de la conducta alimentària. A la vegada ha cursat formacions en criminologia, psicologia positiva, intel·ligència emocional, habilitats socials, prevenció de conductes violentes, infància hospitalitzada i primers auxilis psicològics. Tot això després de passar per l’IES Porreres. És per això que Nicolau passa a formar part dels nostres “Referents dels IES Sineu i IES Porreres“.

– Quins anys vàreu estar a l’IES Porreres i quins records teniu del pas per aquest centre?
– Vaig cursar tota la secundària a l’IES Porreres, de primer a quart d’ESO, un total de quatre anys.

– Alguna anècdota divertida o no tant que recordeu?
– Guard molts bons records d’aquells anys i mil anècdotes, tant amb els amics com amb els professors, amb qui manteníem una molt bona relació.
Moltes males idees acompanyades de moments de tensió quan esperàvem la renyada d’algun professor, totes les celebracions que fèiem al centre, les actuacions de final de curs… Cada dia era una història per contar. Des de Montuïri anàvem i tornàvem cada dia tots amb el mateix bus i també record les anades silencioses amb molta son i les tornades plenes de crits i rialles.

– Vàreu estudiar Psicologia, sabíeu quina carrera volíeu fer quan en començar a l’IES?
– Era una carrera que m’havia plantejat sempre, però mai vaig deixar de valorar altres opcions com el dret o la publicitat. No m’animava a tirar per ciències, tenia moltes pors, a equivocar-me, a no ser capaç… Però vaig confiar en mi mateixa i em vaig arriscar a provar. Per sort, va sortir bé i avui en dia, és una cosa que record amb orgull.

– A què vós dedicau?
– Actualment, tenc la meva pròpia consulta en línia de psicologia. He treballat a altres centres de psicologia com a psicòloga sanitària i també he fet de voluntària a la Creu Roja com a figura de suport psicològic, però gràcies al creixement de les meves xarxes socials (@psicomeryy) he pogut obrir el meu propi camí.

– Ens deis una frase per acabar de convèncer algun alumne actual de l’IES que vulgui estudiar el mateix que heu estudiat?
– No crec que es tracti tant de convèncer, ja que el món de la psicologia és bastant vocacional. Moltes vegades implica una gran càrrega emocional que has d’estar dispost a suportar. Però també és un món preciós, molt agraït i on dediques els teus dies a fer millor la vida d’altres persones. Fa que tot valgui la pena. Sí que m’agradaria enviar un missatge a tots els estudiants que tenen la mateixa por que vaig tenir jo i que quasi compartim tots; la por a equivocar-se. No passa res. Tria, prova i arrisca. No ha de sortir bé a la primera. Ja sortirà. Tenim una vida sencera per provar, descobrir i agafar altres camins.

Back To Top