Skip to content
ActualitatLlubi

El ple de Llubí condemna Rubiales i es compromet a enfortir protocols d’igualtat en l’esport

El ple de l’Ajuntament de Llubí va aprovar per unanimitat entre totes les forces polítiques amb presentació municipal una moció de condemna a l’actuació de Luís Rubiales per l’agressió sexual a la jugadora de la selecció espanyola Jenni Hermoso, a qui també expressen el seu suport a l’esportista. Així mateix, també mostra el seu “compromís d’aquest ajuntament en la promoció de la igualtat en l’esport i en la implementació de protocols per evitar el sexisme i les agressions sexuals en l’àmbit esportiu”.

En el document, la Sala aprofita també per reconéixer, celebrar i aplaudir “l’èxit de les jugadores mallorquines Cata Coll i Mariona Caldentey campiones del món amb la selecció espanyola absoluta de futbol femení, així com també el de totes les seves companyes”.

Com a consistori deim S’ha Acabat i per això:

1.- Ens comprometem amb les esportistes del nostre municipi, amb les associacions de dones, amb el moviment feminista en erradicar les violències sexuals del nostre poble.
2.- Seguirem impulsant en recursos, l’elaboració i implementació de plans, estratègies i/o mesures d’igualtat en els diferents clubs esportius del nostre municipi.
3.- Acompanyarem als diferents clubs esportius en la implementació de mesures d’igualtat.
4.- En l’esport base del nostre municipi es treballarà i es coordinarà amb altres administracions la formació en igualtat de gènere i interseccional als equips directius, equips tècnics i als familiars, així com també a les i els esportistes.

MOCIÓ EN DEFENSA DE LA LLENGUA CATALANA

Així, el mateix ple ordinari va aprovar una moció en defensa de la llengua catalana. Aquest document no va rebre el suport de tot el Consistori. MÉS per Llubí, Feina x Llubí i Futur Llubí-PI votaren a favor mentre que el PP va votar en contra.

El document comença exposant que “la supressió del requisit lingüístic a la sanitat confirma que la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, continua sent menystinguda i perseguida“. I afegeix que “el més greu, però, és que en aquest cas ha estat el mateix Govern l’encarregat d’atiar el conflicte lingüístic i rompre els consensos polítics i socials que durant els darrers anys han permès normalitzar la promoció de l’ús i el reconeixement de la llengua com a patrimoni col·lectiu i de cohesió social”.

Per tot això, la sessió en Ple planteja l’adopció dels següents acords:

1.-L’Ajuntament de Llubí referma el seu compromís amb la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, que es troba encara en situació de desavantatge, i considera que és necessari un esforç més gran per part de la institució per garantir els drets lingüístics de tota la població.
2.- Per fer possible l’acord anterior, insta al Consell de Mallorca a recuperarà la direcció insular de política Lingüística.
3.- L’Ajuntament de Llubí insta el Govern de les Illes Balears a retirar de forma immediata el decret que suprimeix el requisit lingüístic a la sanitat pública.

Back To Top