Skip to content
ActualitatDestacatEsportsSineu

El CE Sineu denuncia via judicial agressions als seus jugadors en el final del passat partit

La temporada en el futbol balear ha començat de la pitjor manera pel que fa a l’erradicació de la violència en l’esport. En la primera jornada disputada aquest passat cap de setmana es va viure un episodi de violència a Palma en la lliga Preferent Regional Mallorca Grup A.

El CE Sineu, un dels equips el Pla de Mallorca que juga en aquesta categoria, ha emès un contundent comunicat de premsa mitjançant el qual fa públic que ha denunciat les agressions patides per dos dels seus jugadors en el camp de s’Indioteria on juga el CD. RTVo La Victòria en un partit que acabà 2-1 a favor dels palmesans. Els fets, segons afirmen, ja han estat denunciats via judicial.

En l’esmentat comunicat signat per la directiva del club sineuer es vol pronunciar “davant la lamentable actitud del Club de futbol C.D. RTVo La Victòria. Concretament denunciam l’actitud que ha mostrat el president d’aquest club, Ricardo López Andújar, davant els fets que es varen produir el passat 16 de setembre a Palma, a la finalització del partit celebrat entre els equips C.D. RTVo La Victòria i Club Esportiu Sineu, corresponents a la primera jornada de la Temporada 2023-2024 de la lliga Preferent Regional Mallorca Grup A”.

L’ACTE ARBITRAL INCLOU ELS FETS

En el comunicat narren la seqüència: “Els fets que motiven aquest comunicat es varen produir una vegada finalitzat el partit. Els jugadors del Sineu es retiraren a la zona de vestidors i, tal i com consta en l’acta arbitral, un grup d’aproximadament 10 persones hi varen entrar dins. Un d’ells va agredir el jugador del Sineu amb el dorsal 15, propinant-li una empenta (segons alguns testimonis va ser un cop de puny a la boca) i pegant-li una coça a l’altura del cap quan ja era a terra. Un altre jugador del CE Sineu, amb el dorsal número 9, va patir una altra agressió a l’altura de les costelles. Els dos jugadors varen haver d’acudir a urgències hospitalàries a causa de les lesions que patiren”.

Afegeixen que en un primer moment “els autors de les agressions no varen poder ser identificats en el moment dels fets, perquè varen abandonar ràpidament les instal·lacions, però segons diversos testimonis es tractaria del president del C.D. RTVo La Victoria i del porter d’aquest equip. De fet, els dos jugadors han interposat ja la corresponent denúncia per via judicial. I el CE Sineu es reserva el dret d’iniciar les accions legals que consideri oportunes. En qualsevol cas, a dia d’avui ningú del C.D. RTVo La Victoria s’ha interessat per esbrinar què va passar ni per conèixer l’estat de salut dels jugadors”.

Amb tot, la directiva agraeix “la ràpida intervenció de la Policia Nacional de Palma, que va establir un dispositiu de seguretat que va permetre el control de la situació i la identificació d’alguns dels participants. De fet, els jugadors i el cos tècnic varen necessitar la protecció dels agents per abandonar el camp”.

ERRADICAR LA VIOLÈNCIA DE L’ESPORT

En una societat que pretén avançar i lluitar per erradicar la violència a l’esport; crear llocs segurs per a la pràctica esportiva; i fomentar la seguretat dels i les esportistes, l’afició, l’estament arbitral i els directius; els primers referents que han de perseguir qualsevol comportament o manifestació violenta són les persones que dirigeixen el club esportiu, ja que marquen els valors del club. Entenem que des del Club RTVo La Victoria s’haurien de prendre mesures al respecte després dels lamentables fets ocorreguts dissabte passat.

El Club Esportiu Sineu és un club de formació, sense equips professionals, i dedicat al foment de l’esport per posar-lo a l’abast de tothom, en favor de la cohesió social i la formació de ciutadans. Com a culminació de l’esport base en aquests moments tenim dos equips amateurs, que són els referents per seguir practicant un esport de competició per plaer.

Demanam a la Federació de Futbol de les Illes Balears que sigui contundent i no li tremoli el pols a l’hora de sancionar aquests fets per evitar que segueixin passant. S’ha de fomentar una campanya de tolerància zero a la violència i proporcionar espais segurs per a la pràctica de l’esport. Davant fets com aquests, s’han de prendre les mesures corresponents. La violència no ha de quedar impune.

COMUNICAT DEL RECREATIVO LA VICTORIA

Posteriorment, el club palmesà ha emès un comunicat dementint la versió dels fets que explica el Sineu i afirmant que dos dels seus jugadors acabaren també urgències a l’hospital. El CD. RTVo La Victòria afirma que la denuncia del Sineu està basada en el que els actes varen posar damunt l’acte del partit que, segons afirmen, “està totalment equivocada”. “Estam completament convençuts que la justícia farà el seu paper i la veritat quedarà per damunt qualsevol comunicat o notícies sensacionalista”, conclouen.

ELS ÒRGANS DE LA FFIB ACTUARAN

Per la seva banda, des de la la FFIB han condemnat “qualsevol tipus de violència al futbol, sigui física o verbal i lluita per erradicar-la”. Pel que fa al partit motiu de la polèmica, han apuntat que la FFIB “deixarà que els òrgans disciplinaris facin la seva feina”.

Back To Top