Skip to content
ActualitatDestacatSant Joan

El Govern balear dona llum verda a l’escoleta es Molins de Sant Joan

Una passa més en la tramitació i una manco per a l’obertura de l’escoleta d’educació infantil de primer cicle es Molins de Sant Joan. El Consell de Govern ha autoritzat les 37 places de l’escoleta del municipi.

Això vol dir que la Conselleria d’Educació i Universitats “ha verificat que l’escoleta disposa de la distribució d’espais adequada i que l’edifici s’ajusta al projecte presentat per part de l’Ajuntament de Sant Joan” per a destinar-lo a l’ús educatiu de nins i nines de 0-3 anys.

D’aquesta manera, “el nou centre comptarà amb tres unitats i les 37 places es distribuiran en 7 llocs escolars a la unitat de 0 a 1 anys, 12 llocs escolars a la unitat d’1 a 2 anys i amb 18 llocs escolars a la unitat de 2 a 3 anys. La capacitat màxima de les unitats en funcionament no podrà excedir el nombre de llocs autoritzats determinats en la normativa vigent”.

MANCA EL MOBILIARI I LICITAR LA GESTIÓ

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sant Joan, Catalina Perelló, ha celebrat la notícia perquè “des que vàrem arribar a l’equip de govern feim feina perquè després de sis anys l’escoleta pugui obrir les portes i l’autorització del govern és un tràmit més que ja s’ha realitzat“.

Perelló explica que “quan vàrem arribar, l’equip de govern ens trobàrem que les obres no havien acabat com s’havia dit i, de fet, l’edifici no tenia final d’obra que ara ja té”.

La regidora explica que ara manca el mobiliari que “s’ha retardat per aspectes de burocràcia, ja que ve d’ajudes Next Generation de la Unió Europea i a partir de gener d’enguany demanaven nova documentació. Ara està adjudicat i esperem que ben aviat es doti de tot el mobiliari“.

En els mesos vinents sortirà a licitació la gestió del centre: “Ara estam en procés de redacció dels plecs administratius i econòmics que ens fa una empresa externa per poder treure la gestió a concurs. Tot plegat ha d’anar a ple i s’ha de publicar el concurs per a la seva adjudicació. Si tot va bé esperam que pugui ser inclòs en el ple del mes d’octubre”, explica Perelló.

Quant a una data d’obertura, l’actual regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sant Joan no es vol banyar: “Fa sis anys que es donen dates i l’escoleta encara no està oberta”. En tot cas apunta que, vist l’estat de la tramitació, “podem tenir la seguretat que per al curs vinent l’escoleta podrà començar i si pot estar pels vinents mesos de gener o febrer idò millor però de tota manera molta gent ja haurà cercat un altre centre”.

L’escoleta s’ha d’ubicar a l’antic casal de cultura.

Back To Top