Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

Els pagesos uneixen esforços per crear el distintiu de ‘Varietat Local’

Distintiu Varietat Local

Porreres acull aquest matí, a partir de les 9 hores, una jornada que sota el títol de ‘El repte del distintiu Varietat Local’ vol ser una jornada d’intercanvi d’experiències entre distintius i marques dels productes del sector primari.

Sota el nom de Distintiu Varietat Local s’impulsa la creació d’una marca, un segell que té com a objectiu “identificar i diferenciar les varietats locals, promocionant i fent valdre la qualitat i territorialitat del producte per tal de fomentar la protecció i conservació d’aquestes varietats com a patrimoni cultural de Mallorca”.

La jornada cerca conèixer el camí que han realitzat altres productes, pagesos o ramaders per aconseguir un segell propi que identifiqui els seus productes. Així a les 9.30 a l’Escorxador de Porreres serà Àgueda Pons qui parlarà sobre el logotip 100% raça autòctona.

Més tard serà el torn d’Aina M. Socies, representant de l’Associació de Varietats Locals la que defensarà, i presentarà els motius que els duen a reclamar un distintiu de Varietat Local. En aquests moments estan treballant en el procés d’obtenir noves adhesions a la proposta per a poder-la dur endavant. Socies explica que “poden rebre aquest distintiu, productes com material vegetal: llavors, planters, arbres. El producte fresc: verdura, fruita, etc. o el producte transformat: confitures, envinagrats, rebosteria, etc.”.

El grup impulsor d’aquest projecte pilot està format per la mateixa Associació de Varietats Locals, Planters i Ornamentals Nicolau, l’empresa Agromart Balear i Pagesos Ecològics de Mallorca S. Coop.

La jornada d’avui acabarà amb un debat obert per a intercanviar experiències i conèixer els camins a seguir per aquest repte.

Back To Top