Skip to content
ActualitatAlgaida

“La Fira i les Festes de Pina són moments de comunitat veïnal, de compromís i entusiasme que ens omplen d’orgull”

Llorenç Pericàs és des del passat mes de juliol nou batle de Pina i viurà la seva primera Fira i les Festes de Sant Cosme i Sant Damià, patrons del nucli urbà.

– Aquest és un mes intens pel nucli de Pina especialment des de fa nou anys en què se celebra la Fira, com el viu com a veïnat?

Efectivament, intens és una descripció perfecte però en tot el bon sentit a causa de la celebració, ja que com a veïnat de Pina es tracta d’un moment de comunitat veïnal, no solament de celebració, sinó també de compromís i entusiasme per tal de realitzar un bé pel poble reflectit en aquesta unitat que formem els piners i pineres.

– Com ha estat aquesta primera experiència organitzant-les com a batle de Pina?

Ha estat molt emocionant poder formar part en l’organització dels distints esdeveniments. En aquest sentit cal esmentar l’ajuda, opinions i tot l’esforç realitzat per l’associació veïnal de Pina, el COF, la qual representa aquesta unitat veïnal, ja que sense el seu suport no hagués estat possible i agraeixo tota la seva col·laboració.

– Passant a la Fira que arriba a la novena edició, és una mostra consolidada? Quines novetats hi podem trobar en el programa? Què en destacau?

Exactament, la nostra fira conventual derivada del Convent de les Monges Franciscanes de Pina és una mostra consolidada, no solament per les mostres de productes de distints convents i d’altres productors artesanals, sinó també la realització d’activitats orientades a totes les edats. En aquest sentit destac la trobada i presentació de les distintes colles de xeremiers.

– I de les Festes de Sant Cosme i Sant Damià, què ens pot contar?

Són els Sants Metges, els nostres patrons i si tenim aquest sentiment d’unitat veïnal, aleshores implica que qualsevol símbol representatiu de Pina ens dota d’orgull. Seran unes festes les quals ocuparan tot el cap de setmana repletes de concerts i activitats per els més infants, destacant el pregó, aquest any a càrrec de Maria Antònia Vallespir, el sopar a la fresca, la paella gegant, el bon dia a Pina, la missa de Sant Cosme i Sant Damià juntament amb l’homenatge a la gent gran.

– Quins són els actes tradicionals més sentits pels piners i pineres?

Com s’ha pogut veure a la pregunta anterior, els nostres principals actes estan relacionats amb el menjar; el sopar a la fresca damunt plaça sempre acompanyat d’un concurs de playback, la paella gegant a la font, la xocolatada del Bon Dia a Pina a plaça i l’homenatge i berenar de la gent gran després de la missa també a plaça. Es tracta d’un cap de setmana on tots els veïns ens ajuntam tant per sopar, dinar i berenar, les principals mostres d’unitat i col·laboració.

Agraeixo a Tot Pla el vostre interès i oportunitat de difusió alhora que aprofit per convidar a tothom que estigui interessat a celebrar aquestes festes amb nosaltres. Gràcies i les més cordials salutacions.

Back To Top