Skip to content
ActualitatPorreres

El Consell de Mallorca rebutja fer l’estació d’ITV a un solar de Porreres com proposava El Pi

El ple del Consell de Mallorca ha rebutjat avui la moció presentada per El PI mitjançant la qual l’Ajuntament de Porreres oferia “de forma gratuïta i immediata” un solar de 1.000 metres quadrats del polígon industrial per a ubicar-hi una estació d’ITV.

La moció, defensada pel portaveu d’EL PI al Consell i batle de Costitx, Antoni Salas, fou rebutjada amb els vots del PP i els seus socis del partit d’ultradreta. El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, ha dit que “en el nostre programa electoral dúiem clarament que farem la ITV a Campos perquè la zona sud de Mallorca necessita aquesta estació per evitar desplaçaments i Porreres està en el Pla de Mallorca, no en el sud”.

Així mateix, MÉS per Mallorca es va abstenir per “hi podríem estar d’acord però no li podem donar suport” perquè “sembla que hi ha manca de consens a Porreres segons ens arriba del partit de l’oposició” i perquè “mil metres no serien suficients”, ha explicat el conseller Joan Llodrà. Per la seva banda, també s’hi ha abstès el PSIB perquè “compartim la necessitat però no les formes com s’ha presentat aquesta moció, ja que entenem que ha de venir acompanyada de criteris tècnics” ha dit Javier de Juan.

Cal recordar que el portaveu d’EL PI al Consell de Mallorca, Antoni Salas, juntament amb la batlessa de Porreres, Xisca Mora, i la consellera insular Magdalena Vives, varen presentar dilluns a Porreres la seva aposta per a la nova estació de revisió de vehicles a Mallorca que passa perquè Porreres l’aculli i ho han fet com “una opció que podria ser una realitat d’aquí a un any i mig“. En aquest sentit, ha explicat que “l’Ajuntament de Porreres té solars buits al polígon industrial que s’adaptarien perfectament a les necessitats d’aquesta infraestructura. Només s’hauria de firmar un conveni amb el consistori i l’endemà podrien començar a fer feina perquè sigui una realitat” ha assegurat Salas. “Les ITVs estan col·lapsades i no donen cita fins a finals d’octubre. Hi hem de posar remei urgent”, explica Salas.

Back To Top