Skip to content
ActualitatDestacatPorreres

Porreres ofereix un solar del polígon al Consell per obrir una estació d’ITV

“El Consell només ha d’aixecar el telèfon perquè ho poguem posar en marxa”. Són paraules de la batlessa de Porreres, Xisca Mora, qui ha deixat clar que la nova estació d’ITV que vol obrir el Consell de Mallorca a la part forana es podria començar a construir a Porreres “demà mateix”.

El PI-Porposta per les Illes presentarà una moció en el ple de dijous del Consell de Mallorca mitjançant la qual insta a l’institució insular a accelerar l’obertura d’una nova estació d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) a Porreres.

El portaveu d’EL PI al Consell de Mallorca, Antoni Salas, juntament amb la batlessa de Porreres, Xisca Mora, i la consellara insular Magdalena Vives, han presentat avui la seva aposta per a la nova estació de revisió de vehicles a Mallorca que passa perquè Porreres l’aculli i ho han fet com “una opció que podria ser una realitat d’aquí a un any i mig“. En aquest sentit, ha explicat que “l’Ajuntament de Porreres té solars buits al polígon industrial que s’adaptarien perfectament a les necessitats d’aquesta infraestructura. Només s’hauria de firmar un conveni amb el consistori i l’endemà podrien començar a fer feina perquè sigui una realitat” ha assegurat Salas. “Les ITVs estan col·lapsades i no donen cita fins a finals d’octubre. Hi hem de posar remei urgent”, explica Salas.

En la visita realitzada avui al polígon de Porreres on l’Ajuntament disposa de nou solars de 1.000 metres quadrats, Mora i Salas han coincidit en el fet que “aquesta estació podria donar servei als municipis de Porreres, Vilafranca, Montuïri, Sant Joan, Petra, Campos, Santanyí o Ses Salines. A més, aquesta zona del Pla de Mallorca és molt agrícola i molts de pagesos podrien dur a passar la inspecció tècnica a l’estació de Porreres”.

La batlessa de Porreres ha explicat que en el passat ple de la Mancomunitat Pla de Mallorca va exposar aquesta opció a la resta de representants municipals de la comarca i que “ho varen veure amb molt bons ulls”.

Mora ha explicat que “fer una ITV al poble facilitaria als veïnats, pagesos i tallers mecànics de la comarca la revisió dels seus vehicles. Tenim solars al polígon industrial i s’han de dur a terme accions per dinamitzar-lo i aquesta en seria una de molt bona”, insisteix.

Han volgut fer una crida al Consell perquè triï Porreres com a opció vàlida perquè “té el terreny, ara falta que el Consell faci la passa i aposti, com El Pi, a fer una ITV a Porreres”.

També s’han referit a les altres opcions que han sortit a la llum com ara fer una ITV a Campos. “A quin solar el volen fer? Quina disponibilitat de solar hi ha? Han d’anar per feina i aprofitar l’opció de Porreres per donar la solució a tota la comarca perquè d’aquesta manera a mitjan legislatura tendrien el problema de la IYV solucionat”, ha conclòs Salas.

Back To Top