Skip to content
ActualitatAlgaida

MÉS per Algaida acusa l’equip de govern de “dinamitar” qualsevol acord de l’esquerra aquest mandat

MÉS per Algaida, amb tres regidors a l’Ajuntament d’Algaida, ha acusat a l’equip de govern del PSIB-PSOE, en minoria al Consistori algaidí amb cinc regidors, de “dinamitar la possibilitat d’arribar a qualsevol acord de governabilitat l’esquerra algaidina” pel que resta de mandat.

Un document que va sortir a la llum en el ple d’anit és el detonant del posicionament dels ecosobiranistes. El portaveu de MÉS per Algaida, Joan Mas, explica que “aquest passat mes d’agost a les sis meses de contractació que s’han fet hem vist que hi ha hagut un representant de l’equip de govern i un de l’oposició que a totes ha estat del PP i que cobraran 60 € cadascun per assistència. En demanar-ho en el ple la nostra sorpresa fou quan en lloc de contestar l’equip de govern ens contesta el portaveu del PP que va treure un document signat pels cinc regidors socialistes i que és un compromís que estipula que a les meses de contractació sempre hi haurà un regidor del PP”.

Davant aquesta situació, des de MÉS per Algaida interpreten que “hem quedat exclosos de qualsevol acord entre els partits d’esquerres perquè no podríem assistir a les meses de contractació, és a dir, no podríem exercir plenament com a integrants de l’equip de govern”.

Joan Mas apunta que “ens diuen que tot plegat és una qüestió de transparència però molt poca transparència hi ha si de tres partits que hi ha a l’oposició en deixes dos fora”, diu en referència al seu mateix partit i al regidor del partit d’extrema dreta.

Per MES per Algaida “l’acord també ve motivat pel fet que nosaltres en el seu moment votàrem en contra de les dietes i d’una dedicació exclusiva per un regidor i ara pensam que amb aquests 60 € per assistència a les meses li fan un sou encobert”.

RESPOSTA DE LA BATLESSA

Per la seva banda, la batlessa d’Algaida, Margalida Fullana, ha defensat que si el PP està a les meses de contractació és per garantir la transparència de tots els processos. En referència al document signat pels regidors del PSIB que garanteix la presència dels populars a les meses de contractació, Fullana explica que “aquest acord el signàrem quan encara negociàvem un possible pacte de govern amb MÉS i si ho vàrem fer és perquè el PP és el principal partit de l’oposició, és a dir, per transparència i també perquè esperàvem i estàvem convençuts d’arribar a un acord per formar govern amb MÉS a qui no consideràvem un partit de l’oposició sinó de govern”.

Amb tot Fullana explica que “ara per ara a les meses de contractació només hi pot haver dos regidors, un de l’equip de govern i un de l’oposició però en tot cas els regidors de MÉS hi poden assistir si volen però no hi podran participar”.

Pel que fa al fet de tancar la porta a la formació de govern per aquest fet, la batlessa d’Algaida apunta que “no els hem tancat cap porta perquè si negociam i arribam a un pacte de govern amb MÉS es pot acordar que sigui un regidor de MÉS el representant de l’equip de govern a les meses”.

Finalment, en referència al sou, Fullana apunta que “no és un sou encobert. La feina i la responsabilitat jurídica que comporta es paga a 60€ per assistència i, al cap i a la fi, cada mes el regidor de l’equip de govern que fa aquesta feina no cobra molt més que un regidor de l’oposició”.

Back To Top