Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

El camí del Pla cap a Lluc no ve pla

La majoria de municipis del Pla de Mallorca es preparen per a participar en la XLII Pujada a Lluc a Peu de la Part Forana. Els habitants de la comarca saben ben cert que el Pla no és pla i tenen clar que l’ascensió cap al santuari encara ho és manco.

Aquesta pujada tan arraigada als pobles de Mallorca està organitzada per l’Associació d’Antics Blavets tendrà sortida des de 45 municipis de Mallorca i preveu reunir més de 5.000 peregrins un bon grapat dels quals partiran ben d’hora d’alguns dels municipis del Pla per arribar de matinada al santurari de Lluc. Pels que no estan entrenats o no es veuen amb coratge de fer la caminada des del seu municipi hi ha l’opció d’agafar un bus per fer l’ascensió des d’Inca.

HORARIS DE PARTIDA AL PLA:

Algaida: A peu des de plaça a les 00.00h. Sortida amb bus a les 03.30h de ses Escoles passant per Pina.

Costitx: No es fa pujada aquest dia perquè coincideix amb les festes de la Mare de Déu. Organitzen una pujada en una altra data.

Lloret: A peu des d’es Pou a les 00.00h. Des del mateix lloc sortirà un bus a les 03.30h.

Llubí: Sortida a les 02.00h des de la plaça de sa Carretera.

Maria: No hi ha horari perquè coincideix amb les festes de la Mare de Déu.

Montuïri: Sortida a peu dissabte a les 23.00h des de Plaça. Amb bus sortida diumenge a les 03.30h des del Dau.

Petra: A les 23.00h sortida a peu des de plaça. Amb bus sortida diumenge a les 03.30h.

Porreres: Sortida a peu des de la plaça de la Vila a les 22.00h. Amb bus des de n’Hereveta a les 03.00h.

Sant Joan: Sortida a peu a les 22.00h de davant l’Ajuntament. Amb bus a les 03.00h.

Santa Eugènia: Sortida a peu a les 00:00 de la plaça del Sagrat. Sortida amb bus a les 03:30 davant Escoles.

Sencelles: Sortida a peu des de Biniali a les 00.30h. Sortida a peu des de Sencelles a les 02.00h. Bus: Biniali a les 03.00h i de Sencelles a les 03.05h.

Sineu: Sortida a peu a les 01.00h de sa Plaça.

Vilafranca: Sortida a peu a les 22.00h de la plaça Tomeu Penya. Amb bus a les 03.00h de la mateixa plaça.

Presentació de la Pujada ahir al Consell de Mallorca.

LA PUJADA VA PERILLAR

La pujada fou presentada ahir per part del president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés; el conseller de Presidència, Antoni Fuster i el responsable del departament de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio juntament amb els membres de l’Associació d’Antics Blavets de Lluc.

En un comunicat del Consell de Mallorca Galmés apunta que “ho hem aconseguit. Estam molt satisfets perquè enguany la pujada es podrà celebrar amb normalitat, tot i les incerteses. El procediment estava estancat i la pujada a Lluc de la part forana estava en greu perill. Però després de mesos de feina, hem trobat una solució perquè enguany es pugui celebrar aquesta tradició tan arrelada com s’ha celebrat des de fa 42 anys, des dels diferents municipis de la nostra illa”.

Per la seva banda, el president de l’Associació d’Antics Blavets, Llorenç Gelabert, ha volgut “agrair públicament” a la institució insular la recuperació de la Pujada a Lluc de la Part Forana amb el mateix format que l’ha fet tan popular “perquè varen entendre que nosaltres no podíem adaptar-nos a les exigències que ens varen fer des d’emergències i agraïm mot la solució tècnica que s’ha trobat entre Emergències, el Consell de Mallorca i la nostra associació”. Aquest esdeveniment compta amb el suport del Consell de Mallorca, qui farà una aportació de 55.745 euros. Per finalitzar, el president Galmés ha animat a tots els mallorquins a participar d’aquesta tradició “ja que és una oportunitat per gaudir de la nostra natura, de l’esport, de la cultura i de la companyia de la resta de participants”.

Back To Top