Skip to content
ActualitatAlgaidaArianyCostitxDestacatLloret de VistalegreLlubiMaria de la SalutMontuïriPetraPorreresSant JoanSanta EugeniaSencellesSineuVilafranca

Els artesans de Mallorca tendran una marca per combatre l’intrusisme i la competència deslleial

El Consell de Mallorca ha posat en marxa la tramitació de la marca “Artesania Mallorca” que neix amb l’objectiu de posar en valor i diferenciar la tasca dels artesans que fan feina amb productes locals i fets a mà.

Des de l’administració insular expliquen que “fa anys que el sector està en decadència, pateix intrusisme i reivindica combatre la competència deslleial”.” És per això que la institució insular ja fa feina en diferents iniciatives per distingir el producte artesà de Mallorca, una d’elles és la creació d’aquest segell”, apunten. 

Un altre dels objectius de la iniciativa és que els consumidors tenguin la certesa que el que compren és de qualitat, fet a mà i a Mallorca, alhora que es fa un reconeixement públic de la feina de qualitat feta pels artesans. 

La primera passa del procés de tramitació és la creació de la imatge corporativa i del reglament. “En tenir ambdues coses, s’iniciarà el registre de la marca que es pot demorar entre 12 i 18 mesos”.

Una vegada acabat aquest procés, els artesans mallorquins que compleixin amb els requisits que s’establiran al reglament podran fer ús de la marca “Artesania de Mallorca” per acompanyar els seus productes i poder-los distingir millor. 

El Consell de Mallorca s’ha reunit amb el Gremi d’Oficis Artesans per escoltar les seves propostes i necessitats i ha pogut evidenciar la importància de controlar que el producte que es ven a les diferents fires i carrers és realment artesà. “Ara mateix, lamenta el sector, a fires i mercats es pot veure una gran oferta de productes que es fan passar per artesans i no ho són”, expliquen.

D’aquesta manera, amb el segell “Artesania de Mallorca”, no només es diferenciarà als negocis i productes que segueixen un reglament, sinó que també hauran de passar les inspeccions pertinents.

MÉS DIU QUE CREARÀ MÉS CONFUSIÓ

Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha acusat avui el pacte PP-Vox de desvirtuar les Cartes d’Artesà i Mestre Artesà que atorga el Consell. Segons ha explicat el portaveu ecosobiranista, l’anunci de creació del segell “Artesania de Mallorca” entra en contradicció amb aquestes cartes, regulades per llei, i que certifiquen la professionalitat dels artesans i artesanes. A més, segons ha argumentat Alzamora, la futura creació d’aquesta marca incrementarà i dispersarà la identificació de productes fets a Mallorca. Per això, ha demanat no crear més confusió i finalitzar el projecte, ja iniciat la legislatura passada, per crear una única marca que aglutini la totalitat dels productes elaborats a l’illa.
 

Back To Top